İlk Yerli Milli Elektrikli Trenimiz, Raylarda Olacak

Güncel 28.06.2020 - 16:05, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3769+ kez okundu.
 

İlk Yerli Milli Elektrikli Trenimiz, Raylarda Olacak

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni, 29 Haziran Pazartesi günü raylarda olacak. 5 vagonlu trenin imalatı tamamlandı. İlk testleri Sakarya'da yapılacak trenin yol denemeleri ise 30 Ağustos'ta başlayacak.
Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni, 29 Haziran Pazartesi günü raylarda olacak. 5 vagonlu trenin imalatı tamamlandı. İlk testleri Sakarya'da yapılacak trenin yol denemeleri ise 30 Ağustos'ta başlayacak. Gövdesi alüminyumdan yapıldı. İç donanımı yüksek konforlu tasarlandı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni raylara iniyor. Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi TÜVASAŞ'ta üretilen 5 araçlık set ilk testler için hazır. 324 yolcu kapasitesi olan trenin kontrol sistemi ile devamlılık aksamını ASELSAN üretti. Milli elektrikli tren, saatte 160 kilometre hıza ulaşabilecek.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemiz için, Sakarya için çok önemli bir gündemin arifesindeyiz. İlk defa ülkemizde yerli ve milli elektrikli tren setinin son aşamalarına şahitlik ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda raylara indirip testlere başlayıp yolcu taşıyacağız. Proje kapsamında ilk alt yapıyı kurduk. Trenimizin alüminyum gövde üretim, boyama, kumlama tesisleri 2019 yılında devreye alındı. Milli Elektrikli tren setlerimizin işletme hızı 160 kilometre. Ayrıca saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek ve vatandaşa konforlu ulaşım hizmeti sağlayacak yerli hızlı tren için çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. AR-GE’deki genç arkadaşlarımız bu konuya odaklandılar. Tedarikçilerimiz yerlidir. Milli trenimiz sanayimizin gelişmesinde lokomotif görevi üstlenmiştir. Yeni trenimizde yolcu güvenliği ve konforu önceliği var. Bir setin toplam koltuk sayısı 324’tür. Bunların ikisini engelli yolcularımız için ayırdık. Engelli yolcular için özel bölümlerde olacak trende. Güvenliği sağlama, otomatik durdurma, tam otomatik iklimlendirme ve kamera sistemleri ile donattık trenimizi. Maliyetlerimizi daha da aşağı çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yerli milli tren projemiz markalaşma ve ihraç etme hedeflerimizin en önemlilerindendir. Kara, hava, deniz yollarımızla birlikte ulaşım notlarıyla bizlere hedef gösteren, yüreklendiren, desteklerini bizden hiç ayırmayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Milli tren için çalışan herkese teşekkür ediyor bize bu milli gururu yaşattılar. İnşallah 29 Haziran’da tekrar buraya geleceğiz bütün arkadaşlarımız ile birlikte fabrika testlerine başlayacağız. Bunun devamında 30 Ağustos’ta bir tören yapıp ray testlerine ve yol testlerini yapmaya başlayacağız. Akabinde de bu yıl içerisinde de işletmeye alıp yolcu taşımaya başlayacağız”  dedi. - DORUK Fatma Çakır
Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni, 29 Haziran Pazartesi günü raylarda olacak. 5 vagonlu trenin imalatı tamamlandı. İlk testleri Sakarya'da yapılacak trenin yol denemeleri ise 30 Ağustos'ta başlayacak.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni, 29 Haziran Pazartesi günü raylarda olacak. 5 vagonlu trenin imalatı tamamlandı. İlk testleri Sakarya'da yapılacak trenin yol denemeleri ise 30 Ağustos'ta başlayacak.

Gövdesi alüminyumdan yapıldı. İç donanımı yüksek konforlu tasarlandı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli treni raylara iniyor.

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi TÜVASAŞ'ta üretilen 5 araçlık set ilk testler için hazır.

324 yolcu kapasitesi olan trenin kontrol sistemi ile devamlılık aksamını ASELSAN üretti. Milli elektrikli tren, saatte 160 kilometre hıza ulaşabilecek. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemiz için, Sakarya için çok önemli bir gündemin arifesindeyiz. İlk defa ülkemizde yerli ve milli elektrikli tren setinin son aşamalarına şahitlik ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda raylara indirip testlere başlayıp yolcu taşıyacağız. Proje kapsamında ilk alt yapıyı kurduk. Trenimizin alüminyum gövde üretim, boyama, kumlama tesisleri 2019 yılında devreye alındı. Milli Elektrikli tren setlerimizin işletme hızı 160 kilometre. Ayrıca saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek ve vatandaşa konforlu ulaşım hizmeti sağlayacak yerli hızlı tren için çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. AR-GE’deki genç arkadaşlarımız bu konuya odaklandılar. Tedarikçilerimiz yerlidir. Milli trenimiz sanayimizin gelişmesinde lokomotif görevi üstlenmiştir. Yeni trenimizde yolcu güvenliği ve konforu önceliği var. Bir setin toplam koltuk sayısı 324’tür. Bunların ikisini engelli yolcularımız için ayırdık. Engelli yolcular için özel bölümlerde olacak trende. Güvenliği sağlama, otomatik durdurma, tam otomatik iklimlendirme ve kamera sistemleri ile donattık trenimizi. Maliyetlerimizi daha da aşağı çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yerli milli tren projemiz markalaşma ve ihraç etme hedeflerimizin en önemlilerindendir. Kara, hava, deniz yollarımızla birlikte ulaşım notlarıyla bizlere hedef gösteren, yüreklendiren, desteklerini bizden hiç ayırmayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Milli tren için çalışan herkese teşekkür ediyor bize bu milli gururu yaşattılar. İnşallah 29 Haziran’da tekrar buraya geleceğiz bütün arkadaşlarımız ile birlikte fabrika testlerine başlayacağız. Bunun devamında 30 Ağustos’ta bir tören yapıp ray testlerine ve yol testlerini yapmaya başlayacağız. Akabinde de bu yıl içerisinde de işletmeye alıp yolcu taşımaya başlayacağız”  dedi. - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.