İl Özel İdaresince, Tarıma 2,2 Milyon TL Destek

Spor 23.04.2020 - 15:22, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4242+ kez okundu.
 

İl Özel İdaresince, Tarıma 2,2 Milyon TL Destek

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin CEYHUN, Milletvekilleri Ahmet TAN, İshak GAZEL, Ceyda ÇETİN ERENLER İle İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ’ın Ortak Basın Açıklamasıdır
Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin CEYHUN, Milletvekilleri Ahmet TAN, İshak GAZEL, Ceyda ÇETİN ERENLER İle İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ’ın Ortak Basın Açıklamasıdır "Covid 19’un etkisi altındaki günümüz dünyasında tarım ve hayvancılığın öneminin bir kez daha arttığını görüyoruz. Ülkemizde yapılabilecek en önemli işlerden birisi de elbette tarımsal üretimin artırılmasıdır. Devletimiz tarafından verilen desteklerin yanı sıra, ilimiz tarım ve hayvancılığına daha fazla katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaremizce 2020 yılı bütçesinden ayrılan 2.2 milyon TL tutarında hibe desteği ile farklı bir proje daha hayata geçirmiş olduk. Stratejik öneme sahip olan tarım ve hayvancılığımız gerek Bakanlığımızca ve gerekse yerel kaynaklar ile desteklenmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeler, sağlanan destek ile ilimiz genelinde uygulanmaya başlanmış olup, 18 ayrı proje bu yıl içerisinde hayata geçirilecektir. Hayvan Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele, Tarımsal Mekanizasyon, Meyvecilik, Sebze Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretimi Geliştirme, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği, Bitkisel Üretimi Destekleme ve Tıbbi Aromatik Bitki Üretimini Geliştirme Projelerinin bu yıl içinde tamamı uygulanacaktır. 75 Hibe Tohum Desteği, İlimize 160 Bin TL'dir Yılın ilk 3 aylık dönemi içerisinde projelerin yaklaşık 20’si tamamlanmış olup, tamamlanan projeler arasında tamamı hibe olan toplam 400 bin TL tutarında farklı türlerde olmak üzere tohum ve fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Şu an gündemde olan 75 hibe tohum desteği projesinde civar illere verilen bize de verilecek olan destek 160.000 TL civarındadır. Yukarıda görüleceği üzere ilk 3 aylık süreçte verilen destek tamamı hibe olmak üzere bunun yaklaşık 2,5 katı olmuştur. Bu destekler bundan sonra da devam edecektir. Bunlara ilave olarak damızlık teke dağıtımı, ceviz işleme tesisi, bal süzme ve paketleme tesisi kurulumu, slajlık mısır paketleme tesisi kurulumu projelerinin çalışmaları devam etmektedir. Gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimler olarak bizler şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Üretim zincirinin devam etmesi ve kendi kendimize yeten bir ülke olmamız için var gücümüzle çalışacağız. Buradaki yoğun gayretlerimiz tarımı geliştirecektir. Çiftçimize bol ve bereketli mahsuller diliyoruz, İnşallah emeklerinin karşılıklarını fazlasıyla alırlar." - DORUK
Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin CEYHUN, Milletvekilleri Ahmet TAN, İshak GAZEL, Ceyda ÇETİN ERENLER İle İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ’ın Ortak Basın Açıklamasıdır

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin CEYHUN, Milletvekilleri Ahmet TAN, İshak GAZEL, Ceyda ÇETİN ERENLER İle İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ’ın Ortak Basın Açıklamasıdır

"Covid 19’un etkisi altındaki günümüz dünyasında tarım ve hayvancılığın öneminin bir kez daha arttığını görüyoruz. Ülkemizde yapılabilecek en önemli işlerden birisi de elbette tarımsal üretimin artırılmasıdır.

Devletimiz tarafından verilen desteklerin yanı sıra, ilimiz tarım ve hayvancılığına daha fazla katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaremizce 2020 yılı bütçesinden ayrılan 2.2 milyon TL tutarında hibe desteği ile farklı bir proje daha hayata geçirmiş olduk.

Stratejik öneme sahip olan tarım ve hayvancılığımız gerek Bakanlığımızca ve gerekse yerel kaynaklar ile desteklenmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeler, sağlanan destek ile ilimiz genelinde uygulanmaya başlanmış olup, 18 ayrı proje bu yıl içerisinde hayata geçirilecektir.

Hayvan Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele, Tarımsal Mekanizasyon, Meyvecilik, Sebze Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretimi Geliştirme, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği, Bitkisel Üretimi Destekleme ve Tıbbi Aromatik Bitki Üretimini Geliştirme Projelerinin bu yıl içinde tamamı uygulanacaktır.

75 Hibe Tohum Desteği, İlimize 160 Bin TL'dir

Yılın ilk 3 aylık dönemi içerisinde projelerin yaklaşık 20’si tamamlanmış olup, tamamlanan projeler arasında tamamı hibe olan toplam 400 bin TL tutarında farklı türlerde olmak üzere tohum ve fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Şu an gündemde olan 75 hibe tohum desteği projesinde civar illere verilen bize de verilecek olan destek 160.000 TL civarındadır. Yukarıda görüleceği üzere ilk 3 aylık süreçte verilen destek tamamı hibe olmak üzere bunun yaklaşık 2,5 katı olmuştur. Bu destekler bundan sonra da devam edecektir.

Bunlara ilave olarak damızlık teke dağıtımı, ceviz işleme tesisi, bal süzme ve paketleme tesisi kurulumu, slajlık mısır paketleme tesisi kurulumu projelerinin çalışmaları devam etmektedir.

Gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimler olarak bizler şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Üretim zincirinin devam etmesi ve kendi kendimize yeten bir ülke olmamız için var gücümüzle çalışacağız. Buradaki yoğun gayretlerimiz tarımı geliştirecektir.

Çiftçimize bol ve bereketli mahsuller diliyoruz, İnşallah emeklerinin karşılıklarını fazlasıyla alırlar." - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.