İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Spor 29.11.2018 - 10:07, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2571+ kez okundu.
 

İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Kütahya İl Özel İdaresinin 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı Kapanış oturumunda Kütahya İl Özel İdaresi bütçesi 145 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edilirken; yapılan çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi.
Valimizin İlimize yeni atanması dolayısıyla ve dönemin son bütçesi olması hasebi ile 2014 den 2018 yılına kadar neler yapıldı kısaca başlıklar halinde sunmak isteyen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; " Beş yılda 629 Milyon TL'lik bir bütçe kullandık. Bu sadece İl Özel İdaremize gelen bütçemizdir. Bakanlıklardan gelenler bu rakamın dışındadır. Bu beş yıl içinde makine parkımızı güçlendirdik. 45 tanesi ağır iş makinesi olmak üzere 137 tane araç aldık. Makine parkımızı 90 oranında yeniledik. İki tane asfalt plenti kurduk, üç bakım evi yaptık, Simav ilçemizde bir iş merkezi yaptık, Gediz ilçemizde bir kalker ocağını faaliyete geçirdik, iki güneş enerji sistemini hayata geçirdik, 7 tane konak restore ettik. 5 yıllık süreç de 500 km sıcak asfalt attık, 872 km birinci kat asfalt, 435 km ikinci kat asfalt, 375 km'de onarım yaptık,700 km stabilize yol yaptık, bir milyon altıyüzellibin metre kare kilit taşı, 39 menfez, 7 köprü, üç istinat duvarı 7369 km'lik yol ağımızda yama çalışmaları, 7340 adet trafik işareti, 18 bin adet CTP ve 23 bin km'lik yolda da karla mücadele çalışmalarını tamamladık. 104 köyümüze isale hattı, 112 köyümüze şebeke hattı, 121 adet su depomuzu sıfırdan yeniledik. 190 adet depo onarımı, 82 adet de enerji nakil hattı yaptık. 2 adet küçük ölçekli sulama, 11 adet göletten sulama, 33 adet yer üstü sulama, 5 adet yer altı sulama işi yaptık. 43 adet kanalizasyon şebeke hattı yaptık. 8 adet sentetik çim saha yaparken bunun yanında kültür hizmeti olarak da Murat dağı kayak alanı projesine de ciddi destek veriyoruz. 81 Milyon TL gibi bir ödeneği birliklerimize aktararak köylerimizdeki cami onarımından muhtarlık binasına, sosyal tesisten kütüphaneye, halı sahadan düğün salonuna, gasilhaneden köy meydanı düzenlemesine destekler verdik. Yine bu destekler vasıtasıyla kar kürüme aparatları verilip köylerimize spor aletleri yapıldı. Bize bu imkanı sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, birlikte çalıştığımız Sayın Valilerimize, Rahmetli Genel Sekreterimiz Muhittin Şahin’e, Genel, Sekreterimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, Birim Müdürlerimize, birlikte çalıştığımız paydaş İl Müdürlerimize, Emekçi kardeşlerimize, Sendikamıza ve Basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisine hitaben konuşmasında: "Köylerimizde kanalizasyon, su, yol gibi ana sıkıntıların büyük oranda giderilmiş olması hakikaten iftihar edici bir durum. Burada bütün aşamalarda çalışanların büyük katkısı var, tabi ama burada bir de Özel İdaremiz ile İl Genel Meclisinin çok uyumlu çalışmasının da katkısı büyük önem arz ediyor. Kütahya İl Özel İdaresi, çalışmalar bakımından müstesna bir yerde. İnşallah hazırladığınız bu bütçe Kütahya'mıza, bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza layıkı ile hizmet götürmenize vesile olur." Dedi.   - DORUK
Kütahya İl Özel İdaresinin 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı Kapanış oturumunda Kütahya İl Özel İdaresi bütçesi 145 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edilirken; yapılan çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi.

Valimizin İlimize yeni atanması dolayısıyla ve dönemin son bütçesi olması hasebi ile 2014 den 2018 yılına kadar neler yapıldı kısaca başlıklar halinde sunmak isteyen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; " Beş yılda 629 Milyon TL'lik bir bütçe kullandık. Bu sadece İl Özel İdaremize gelen bütçemizdir. Bakanlıklardan gelenler bu rakamın dışındadır. Bu beş yıl içinde makine parkımızı güçlendirdik. 45 tanesi ağır iş makinesi olmak üzere 137 tane araç aldık. Makine parkımızı 90 oranında yeniledik. İki tane asfalt plenti kurduk, üç bakım evi yaptık, Simav ilçemizde bir iş merkezi yaptık, Gediz ilçemizde bir kalker ocağını faaliyete geçirdik, iki güneş enerji sistemini hayata geçirdik, 7 tane konak restore ettik. 5 yıllık süreç de 500 km sıcak asfalt attık, 872 km birinci kat asfalt, 435 km ikinci kat asfalt, 375 km'de onarım yaptık,700 km stabilize yol yaptık, bir milyon altıyüzellibin metre kare kilit taşı, 39 menfez, 7 köprü, üç istinat duvarı 7369 km'lik yol ağımızda yama çalışmaları, 7340 adet trafik işareti, 18 bin adet CTP ve 23 bin km'lik yolda da karla mücadele çalışmalarını tamamladık. 104 köyümüze isale hattı, 112 köyümüze şebeke hattı, 121 adet su depomuzu sıfırdan yeniledik. 190 adet depo onarımı, 82 adet de enerji nakil hattı yaptık. 2 adet küçük ölçekli sulama, 11 adet göletten sulama, 33 adet yer üstü sulama, 5 adet yer altı sulama işi yaptık.

43 adet kanalizasyon şebeke hattı yaptık. 8 adet sentetik çim saha yaparken bunun yanında kültür hizmeti olarak da Murat dağı kayak alanı projesine de ciddi destek veriyoruz. 81 Milyon TL gibi bir ödeneği birliklerimize aktararak köylerimizdeki cami onarımından muhtarlık binasına, sosyal tesisten kütüphaneye, halı sahadan düğün salonuna, gasilhaneden köy meydanı düzenlemesine destekler verdik. Yine bu destekler vasıtasıyla kar kürüme aparatları verilip köylerimize spor aletleri yapıldı. Bize bu imkanı sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, birlikte çalıştığımız Sayın Valilerimize, Rahmetli Genel Sekreterimiz Muhittin Şahin’e, Genel, Sekreterimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, Birim Müdürlerimize, birlikte çalıştığımız paydaş İl Müdürlerimize, Emekçi kardeşlerimize, Sendikamıza ve Basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisine hitaben konuşmasında: "Köylerimizde kanalizasyon, su, yol gibi ana sıkıntıların büyük oranda giderilmiş olması hakikaten iftihar edici bir durum. Burada bütün aşamalarda çalışanların büyük katkısı var, tabi ama burada bir de Özel İdaremiz ile İl Genel Meclisinin çok uyumlu çalışmasının da katkısı büyük önem arz ediyor. Kütahya İl Özel İdaresi, çalışmalar bakımından müstesna bir yerde. İnşallah hazırladığınız bu bütçe Kütahya'mıza, bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza layıkı ile hizmet götürmenize vesile olur." Dedi.   - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.