İl Bazında Haftalık Korona Vaka Durumumuz

Güncel 18.02.2021 - 14:49, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3655+ kez okundu.
 

İl Bazında Haftalık Korona Vaka Durumumuz

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, tüm illerin bir haftalık Covid-19 vaka oranları artık düzenli olarak açıklanacağını bildirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, tüm illerin bir haftalık Covid-19 vaka oranları artık düzenli olarak açıklanacağını bildirdi. Her 100 bin kişiden 50,91’inin korona virüse yakalandığı Kütahya’da 8 - 14 Şubat tarihleri arasında bir haftada 294 yeni vaka görüldü. Son dönemde artışa geçen Kütahya'daki vaka sayılarına göre Ege Bölgesinde Muğla’dan sonra en riskli ikinci il oldu. Önümüzdeki süreçte vaka sayılarına göre yerinde yönetim kararları uygulanacak.  Bakan Fahrettin KOCA: "Yerinde karar dönemindeyiz, şehir bazında sınırlamalar dönemine geçildi.  Bu kapsamda her şehrin koronavirüs tedbirleri vaka sayılarına göre şekillenecek." Dedi.  Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu da vakaların artması ya da azalmasına bağlı olarak il bazında kısıtlama getirebilecek veya mevcut kısıtlamaları kaldırabilecek" dedi. En Çok Artan ve Azalan İller Bakan KOCA: "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı EN ÇOK ARTAN 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. EN ÇOK AZALAN illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz." İfadelerini kullandı.  - DORUK
Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, tüm illerin bir haftalık Covid-19 vaka oranları artık düzenli olarak açıklanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, tüm illerin bir haftalık Covid-19 vaka oranları artık düzenli olarak açıklanacağını bildirdi. Her 100 bin kişiden 50,91’inin korona virüse yakalandığı Kütahya’da 8 - 14 Şubat tarihleri arasında bir haftada 294 yeni vaka görüldü.

Son dönemde artışa geçen Kütahya'daki vaka sayılarına göre Ege Bölgesinde Muğla’dan sonra en riskli ikinci il oldu. Önümüzdeki süreçte vaka sayılarına göre yerinde yönetim kararları uygulanacak.  Bakan Fahrettin KOCA: "Yerinde karar dönemindeyiz, şehir bazında sınırlamalar dönemine geçildi.  Bu kapsamda her şehrin koronavirüs tedbirleri vaka sayılarına göre şekillenecek." Dedi.  Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu da vakaların artması ya da azalmasına bağlı olarak il bazında kısıtlama getirebilecek veya mevcut kısıtlamaları kaldırabilecek" dedi.

En Çok Artan ve Azalan İller

Bakan KOCA: "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı

EN ÇOK ARTAN 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale.

EN ÇOK AZALAN illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl.

Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz." İfadelerini kullandı.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.