Hisarcık MYO Öğrencilerinden, Nafi Güral Sanat Evi Müze Gezisi

Eğitim 25.10.2018 - 15:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1874+ kez okundu.
 

Hisarcık MYO Öğrencilerinden, Nafi Güral Sanat Evi Müze Gezisi

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, Kütahyalı iş adamı Nafi Güral tarafından kurulan Kütahya Porselen Sanat Evi Müzesi’ni gezdi.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, Kütahyalı iş adamı Nafi Güral tarafından kurulan Kütahya Porselen Sanat Evi Müzesi’ni gezdi.  Kütahya Porselen San. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral tarafından kurulan, başta çini, seramik ve porselenin geçmişini yaşatan, Kütahya kıyafetleri, konaklar, Evliya Çelebi’nin portresi ile o dönem kullandığı malzemeler, Nafi Güral’a ait antika otomobiller ve Güral ailesinin ilk işi olan kereste fabrikası atölyesinin maketinin yer aldığı müzede Osmanlı tarihiyle ilgili saray döneminde kullanılan eşyaların porselene uygulanmış eserleri, Nafi Güral ve ailesinin yıllardır biriktirdiği eserleri, Kütahyalı ressamların Ahmet Yakupoğlu, Hüseyin Yüce, Akil Gür'ün tabloları, Evliya Çelebinin Kütahyalı olması sebebiyle onun için uyarlanan köşeyi, Osmanlı padişahlarının o günkü kullandıkları eski kıyafetleri, takıları, kolyeleri, yüzük ve küpelerinin olduğu bölümde o döneme ait eserler porselen üzerine uyarlanmış örneklerini, Arabaları, Motosikletleri Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri yakından inceleme imkanı buldu ve çok sayıda fotoğraflarla ölümsüzleştirme fırsatı yakaladılar.  Müzeye ilişkin bilgilendirme yapan Sanat Evi Müzesi Müdürü yaptığı açıklamada "Kütahya tarihinin sergilendiği bir müze olarak oluşturuldu. Burada Kütahya’nın konaklarından tutun, tarih içerisinde Kütahya’da üretilip çinilerin ve Kütahya olmayıp, Kütahya dışarısına çıkartılan çinilerin bire bir örneklerini sergiliyoruz. Burası Kütahya için önemli bir kazanım olmuştur. Bilindiği gibi, Kütahya’da düzgün bir çini müzesi yok. Kütahya tarihini gösteren bir müzemiz yok. Kütahya’da bugün konaklar var ama bu konakları gezerek görüyorsunuz. Biz burada Kütahya konaklarında olması gerekenleri koyduk. Odalarını koyduk, mutfağını koyduk. Kütahya kıyafetlerini örneklerini bire bir sergiliyoruz. Kütahya Porselen’in kurulduğundan bu yana nasıl bir evrim geçirdiğini tek tek gösteriyoruz. Müzede seramik sektörünün tarihten bugünü kadar hangi aşamadan geçtiğini gösteriyoruz" dedi.  Müze ziyaretine Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcısı Arif Emre Şen, Basın Temsilcisi ve Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Hüseyin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, Kütahyalı iş adamı Nafi Güral tarafından kurulan Kütahya Porselen Sanat Evi Müzesi’ni gezdi.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, Kütahyalı iş adamı Nafi Güral tarafından kurulan Kütahya Porselen Sanat Evi Müzesi’ni gezdi. 
Kütahya Porselen San. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral tarafından kurulan, başta çini, seramik ve porselenin geçmişini yaşatan, Kütahya kıyafetleri, konaklar, Evliya Çelebi’nin portresi ile o dönem kullandığı malzemeler, Nafi Güral’a ait antika otomobiller ve Güral ailesinin ilk işi olan kereste fabrikası atölyesinin maketinin yer aldığı müzede Osmanlı tarihiyle ilgili saray döneminde kullanılan eşyaların porselene uygulanmış eserleri, Nafi Güral ve ailesinin yıllardır biriktirdiği eserleri, Kütahyalı ressamların Ahmet Yakupoğlu, Hüseyin Yüce, Akil Gür'ün tabloları, Evliya Çelebinin Kütahyalı olması sebebiyle onun için uyarlanan köşeyi, Osmanlı padişahlarının o günkü kullandıkları eski kıyafetleri, takıları, kolyeleri, yüzük ve küpelerinin olduğu bölümde o döneme ait eserler porselen üzerine uyarlanmış örneklerini, Arabaları, Motosikletleri Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri yakından inceleme imkanı buldu ve çok sayıda fotoğraflarla ölümsüzleştirme fırsatı yakaladılar. 
Müzeye ilişkin bilgilendirme yapan Sanat Evi Müzesi Müdürü yaptığı açıklamada "Kütahya tarihinin sergilendiği bir müze olarak oluşturuldu. Burada Kütahya’nın konaklarından tutun, tarih içerisinde Kütahya’da üretilip çinilerin ve Kütahya olmayıp, Kütahya dışarısına çıkartılan çinilerin bire bir örneklerini sergiliyoruz. Burası Kütahya için önemli bir kazanım olmuştur. Bilindiği gibi, Kütahya’da düzgün bir çini müzesi yok. Kütahya tarihini gösteren bir müzemiz yok. Kütahya’da bugün konaklar var ama bu konakları gezerek görüyorsunuz. Biz burada Kütahya konaklarında olması gerekenleri koyduk. Odalarını koyduk, mutfağını koyduk. Kütahya kıyafetlerini örneklerini bire bir sergiliyoruz. Kütahya Porselen’in kurulduğundan bu yana nasıl bir evrim geçirdiğini tek tek gösteriyoruz. Müzede seramik sektörünün tarihten bugünü kadar hangi aşamadan geçtiğini gösteriyoruz" dedi. 
Müze ziyaretine Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcısı Arif Emre Şen, Basın Temsilcisi ve Meslek Yüksekokulu Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Hüseyin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.