Hayat Devam Etsin Diye

Güncel 09.04.2020 - 15:29, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3285+ kez okundu.
 

Hayat Devam Etsin Diye

Tüketici Hareketi Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt KÖŞE, bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi.
Tüketici Hareketi Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt KÖŞE, bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi. Tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemi günlerinden geçmekteyiz. Evlerimize sığmakta zorlandığımız bugünlerde #hayat devam  etsin diye Tüketici Birliği Federasyonu olarak;banka kredi taksitlerimiz,kredi kartı ve bankalara olan diğer ödemelerimiz faizsiz üç ay ertelensin diyoruz. Pandemi ile savaşın henüz başında iken, ileride yaşanacak ekonomik sıkıntılara işaret eden Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), #hayatdevametsindiye başlıklı bir kampanya başlatarak; bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi. Devletimizin bu hususta aldığı önlemleri dikkatle ve takdirle izlediklerini belirten Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Tüketici Hareketi genel Başkanı Cüneyt KÖŞE; ‘kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında indirime gidildiği; diğer taraftan da bankaların kredi taksitlerini, üç ay faizli olarak öteleme yaptığını görmekteyiz. Merkez Bankası tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan gecikme faizi ve akti faizde indirime gidilmiştir. Bilindiği üzere dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanır. Kalan hesap bakiyesine, asgarî tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz (oran 1,25), asgarî tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise gecikme faizi (1,55) uygulanır.”dedi Tüketicinin kredi kartlarında faiz indirimi istemediğini, herkesin eve kapandığı bir dönemde faizsiz erteleme beklediğini belirten Köşe; “Tüketici üç aylık kredi kartı ödemelerinin faizsiz ertelenerek, üç ay sonrası 12 eşit taksit ile kredi kartları limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor. Merkez Bankası tebliği her zaman olduğu gibi bankalar lehine bir düzenlemedir” dedi. Kredi taksitleri ödemelerinde bankaların faiz taleplerine dikkat çeken Köşe; “Tüketicinin talebi kredi kartlarında olduğu gibi, ödemelerin faizsiz şekilde üç ay ötelenmesidir. Üç ay sonra taksitlere kaldığı yerden aylık taksitler halinde devam edilmeli, ya da üç aylık toplam ödeme tutarları faizsiz on iki aya bölünerek, mevcut taksitlere ilave edilmelidir” şeklinde konuştu.   “Pandemi ile savaşın sürdüğü bugünlerde #hep birlikte başaracağız diyorsak, ekonomik olarak güçsüz olan tüketiciyi korumak ve yaşatmak zorundayız” diyen Köşe, “Şimdiye kadar kadar tüketici üzerinden birçok kazanç elde eden bankalar bu süreçte ellerini taşın altına koymalılar” dedi. - DORUK Fatma Çakır
Tüketici Hareketi Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt KÖŞE, bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi.

Tüketici Hareketi Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt KÖŞE, bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi.

Tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemi günlerinden geçmekteyiz. Evlerimize sığmakta zorlandığımız bugünlerde #hayat devam  etsin diye Tüketici Birliği Federasyonu olarak;banka kredi taksitlerimiz,kredi kartı ve bankalara olan diğer ödemelerimiz faizsiz üç ay ertelensin diyoruz.

Pandemi ile savaşın henüz başında iken, ileride yaşanacak ekonomik sıkıntılara işaret eden Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), #hayatdevametsindiye başlıklı bir kampanya başlatarak; bankalara olan kredi, kredi kartı, elektrik, su, doğalgaz, iletişim, ev ve işyeri kira ödemelerinin faizsiz ötelenmesi talebini gündeme getirdi.

Devletimizin bu hususta aldığı önlemleri dikkatle ve takdirle izlediklerini belirten Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Tüketici Hareketi genel Başkanı Cüneyt KÖŞE; ‘kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında indirime gidildiği; diğer taraftan da bankaların kredi taksitlerini, üç ay faizli olarak öteleme yaptığını görmekteyiz. Merkez Bankası tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan gecikme faizi ve akti faizde indirime gidilmiştir. Bilindiği üzere dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanır. Kalan hesap bakiyesine, asgarî tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz (oran 1,25), asgarî tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise gecikme faizi (1,55) uygulanır.”dedi

Tüketicinin kredi kartlarında faiz indirimi istemediğini, herkesin eve kapandığı bir dönemde faizsiz erteleme beklediğini belirten Köşe; “Tüketici üç aylık kredi kartı ödemelerinin faizsiz ertelenerek, üç ay sonrası 12 eşit taksit ile kredi kartları limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor. Merkez Bankası tebliği her zaman olduğu gibi bankalar lehine bir düzenlemedir” dedi.

Kredi taksitleri ödemelerinde bankaların faiz taleplerine dikkat çeken Köşe; “Tüketicinin talebi kredi kartlarında olduğu gibi, ödemelerin faizsiz şekilde üç ay ötelenmesidir. Üç ay sonra taksitlere kaldığı yerden aylık taksitler halinde devam edilmeli, ya da üç aylık toplam ödeme tutarları faizsiz on iki aya bölünerek, mevcut taksitlere ilave edilmelidir” şeklinde konuştu. 

 “Pandemi ile savaşın sürdüğü bugünlerde #hep birlikte başaracağız diyorsak, ekonomik olarak güçsüz olan tüketiciyi korumak ve yaşatmak zorundayız” diyen Köşe, “Şimdiye kadar kadar tüketici üzerinden birçok kazanç elde eden bankalar bu süreçte ellerini taşın altına koymalılar” dedi. - DORUK Fatma Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.