Hastanede MR Sorunu Çözülüyor

Sağlık 25.11.2019 - 18:27, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1652+ kez okundu.
 

Hastanede MR Sorunu Çözülüyor

İl Sağlık Müdürlüğünden uzun süredir Kütahya'da MR cihazının olmamasından dolayı yaşanan sıkıntının nedenleri, çözüm yollarını belirtirken; ihaleyi yeni alan firmanın 23 - 24 Kasım'da helyum gazını cihazına yükleneceğini belirtmiştir.
İl Sağlık Müdürlüğünden uzun süredir Kütahya'da MR cihazının olmamasından dolayı yaşanan sıkıntının nedenleri, çözüm yollarını belirtirken; ihaleyi yeni alan firmanın 23 - 24 Kasım'da helyum gazını cihazına yükleneceğini belirtmiştir. Acil ve yatan hastaların sorunlarının çözüldüğünü belirten Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail ZEHİR: "Yerel ve Ulusal medya ile sosyal medya platformlarında SBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle MR Görüntüleme hizmetlerine yönelik olarak bilgi kirliliği oluşmuş olup, Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. 2019 yılında yapılan ihale gereği, hastanenin her iki binasında MR hizmeti vermesi gereken yüklenici firma, Ek Binada hizmeti vermeye başlamış ancak Ana Binadaki MR Görüntüleme hizmetlerini başlatmamıştır. İdaremiz, ihale ve sözleşme kanunları gereğince uyarı, ihtar, ceza vb. tüm yasal prosedürleri uygulamasına rağmen, yüklenici firmanın Ana Binadaki MR Görüntüleme hizmetlerini aktif hale getirmemesi nedeniyle sözleşmeyi feshetmek zorunda kalmıştır. Acil olarak yeniden ihaleye çıkılmış, ihaleye katılan yeni istekli üzerine ihale bırakılarak, idaremizce karar onaylanmıştır. Sözleşmesi fesih edilen yüklenici firma tebligat süresinde iken, 02/11/2019 tarihinde idareye  haber vermeden gece yarısı hastaneye gelerek MR cihazının helyum gazını boşaltmış ve cihazı kullanılamaz hale getirmiştir. İdaremiz firma hakkında Kamu Hizmet Sunumunu izinsiz olarak durdurmasından dolayı suç duyurusunda bulunmuştur. 03/11/2019 tarihinden itibaren acil ve yatan hastaların, gerek diğer kamu hastanelerinde bulunan cihazlar ile gerekse de özel hastanelerden hizmet satın alarak hiçbir ücret ödemeden MR çekimlerinin yapılması sağlanmış ve sağlanmaktadır. İhaleyi yeni alan firma, helyum gazını hafta sonu itibari ile cihaza yükleyecektir. Cihazın kontrolleri yapılmasına müteakip, 4-5 gün içinde MR Çekimlerine hastanemizde başlatılması planlanmaktadır. Bu sürecin tamamı Sağlık Bakanlığımız ile anlık olarak paylaşılmış, hizmetin bir an önce başlaması için tüm bakanlık yetkilileri seferber olmuşlardır. Her ne kadar idari olarak eksik ve kusurlu işlem tahsis edilmese de işin doğası gereği yaşanan bu hizmet aksamasından dolayı halkımızdan özür dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. - DORUK
İl Sağlık Müdürlüğünden uzun süredir Kütahya'da MR cihazının olmamasından dolayı yaşanan sıkıntının nedenleri, çözüm yollarını belirtirken; ihaleyi yeni alan firmanın 23 - 24 Kasım'da helyum gazını cihazına yükleneceğini belirtmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğünden uzun süredir Kütahya'da MR cihazının olmamasından dolayı yaşanan sıkıntının nedenleri, çözüm yollarını belirtirken; ihaleyi yeni alan firmanın 23 - 24 Kasım'da helyum gazını cihazına yükleneceğini belirtmiştir.

Acil ve yatan hastaların sorunlarının çözüldüğünü belirten Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail ZEHİR: "Yerel ve Ulusal medya ile sosyal medya platformlarında SBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle MR Görüntüleme hizmetlerine yönelik olarak bilgi kirliliği oluşmuş olup, Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

2019 yılında yapılan ihale gereği, hastanenin her iki binasında MR hizmeti vermesi gereken yüklenici firma, Ek Binada hizmeti vermeye başlamış ancak Ana Binadaki MR Görüntüleme hizmetlerini başlatmamıştır. İdaremiz, ihale ve sözleşme kanunları gereğince uyarı, ihtar, ceza vb. tüm yasal prosedürleri uygulamasına rağmen, yüklenici firmanın Ana Binadaki MR Görüntüleme hizmetlerini aktif hale getirmemesi nedeniyle sözleşmeyi feshetmek zorunda kalmıştır. Acil olarak yeniden ihaleye çıkılmış, ihaleye katılan yeni istekli üzerine ihale bırakılarak, idaremizce karar onaylanmıştır.

Sözleşmesi fesih edilen yüklenici firma tebligat süresinde iken, 02/11/2019 tarihinde idareye  haber vermeden gece yarısı hastaneye gelerek MR cihazının helyum gazını boşaltmış ve cihazı kullanılamaz hale getirmiştir. İdaremiz firma hakkında Kamu Hizmet Sunumunu izinsiz olarak durdurmasından dolayı suç duyurusunda bulunmuştur.

03/11/2019 tarihinden itibaren acil ve yatan hastaların, gerek diğer kamu hastanelerinde bulunan cihazlar ile gerekse de özel hastanelerden hizmet satın alarak hiçbir ücret ödemeden MR çekimlerinin yapılması sağlanmış ve sağlanmaktadır.

İhaleyi yeni alan firma, helyum gazını hafta sonu itibari ile cihaza yükleyecektir. Cihazın kontrolleri yapılmasına müteakip, 4-5 gün içinde MR Çekimlerine hastanemizde başlatılması planlanmaktadır.

Bu sürecin tamamı Sağlık Bakanlığımız ile anlık olarak paylaşılmış, hizmetin bir an önce başlaması için tüm bakanlık yetkilileri seferber olmuşlardır. Her ne kadar idari olarak eksik ve kusurlu işlem tahsis edilmese de işin doğası gereği yaşanan bu hizmet aksamasından dolayı halkımızdan özür dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.