Harika GÜRAL: Ekonomide Kalkınma İçin Kadın İstihdamı Desteklenmeli

Güncel 06.03.2021 - 00:16, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4148+ kez okundu.
 

Harika GÜRAL: Ekonomide Kalkınma İçin Kadın İstihdamı Desteklenmeli

Güral Porselen, sosyal ve ekonomik yaşamın sürdürülebilmesi için gastronomi dünyasının çalışan ve üreten kadınlarını ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi ile destekliyor. Toplumun gelişmesine ve değişmesine yön veren kadınların hayatın her alanına dâhil edilmesinin önemine dikkat çeken Güral Porselen, gastronomi sektörüne girerek hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınları ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi ile yüreklendiriyor.
Güral Porselen’in kadınların iş hayatında daha çok yer alabilmesi için gastronomi alanında onlara yön verecek projelere ev sahipliği yapan ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi, sektöre girmek isteyen, çalışan ve üreten kadınları bir araya getirerek yeni iş olanakları yaratıyor. Güral Porselen, bu proje ile kendi gücünü göstermek isteyen, üreten kadınlara bilgi ağını güçlendirebilecekleri ve sosyal ilişkilerini geliştirebilecekleri bir ortam sağlıyor.  Alanında uzman kadın şeflerin imza yemeklerini tanıttıkları toplantılarda çalışan ve üreten kadınları bir araya getirip sektör ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan Güral Porselen’in ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi, hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınların kişisel becerilerini ön plana çıkararak onlara istihdam olanakları sağlayacak imkânlar sunuyor. Güral Porselen, kadınların iş dünyasına katkısını arttıracak projelerin ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği için zorunlu olduğunun altını çiziyor. Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir bir kalkınma sağlanabilmesi için kadınların özgür olabildiği bir ortam ve onları istihdama katacak projeler gerekir. Ekonominin iyi olmasının yolu özellikle kadın istihdamıdır. Evde yemek yapmak genellikle kadının görevi olarak görülür ama dış dünyaya baktığımızda şeflerin büyük çoğunluğu erkektir. Burada Güral Porselen olarak biz bir eksiklik gördük. Biz ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projemizi kadınların ve gençlerin lehine kullanmak istiyoruz. Bu projeyi onlara adamak istiyoruz. Toplumda kadınlara saygıyı en üst seviyeye çıkarmalı, iş hayatında kadınları her alanda desteklemeli ve tüm engelleri kaldırmalıyız.” diyerek kadınların iş dünyasındaki önemini vurguladı.  - DORUK
Güral Porselen, sosyal ve ekonomik yaşamın sürdürülebilmesi için gastronomi dünyasının çalışan ve üreten kadınlarını ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi ile destekliyor. Toplumun gelişmesine ve değişmesine yön veren kadınların hayatın her alanına dâhil edilmesinin önemine dikkat çeken Güral Porselen, gastronomi sektörüne girerek hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınları ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi ile yüreklendiriyor.

Güral Porselen’in kadınların iş hayatında daha çok yer alabilmesi için gastronomi alanında onlara yön verecek projelere ev sahipliği yapan ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi, sektöre girmek isteyen, çalışan ve üreten kadınları bir araya getirerek yeni iş olanakları yaratıyor. Güral Porselen, bu proje ile kendi gücünü göstermek isteyen, üreten kadınlara bilgi ağını güçlendirebilecekleri ve sosyal ilişkilerini geliştirebilecekleri bir ortam sağlıyor. 

Alanında uzman kadın şeflerin imza yemeklerini tanıttıkları toplantılarda çalışan ve üreten kadınları bir araya getirip sektör ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan Güral Porselen’in ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesi, hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınların kişisel becerilerini ön plana çıkararak onlara istihdam olanakları sağlayacak imkânlar sunuyor. Güral Porselen, kadınların iş dünyasına katkısını arttıracak projelerin ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği için zorunlu olduğunun altını çiziyor.

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir bir kalkınma sağlanabilmesi için kadınların özgür olabildiği bir ortam ve onları istihdama katacak projeler gerekir. Ekonominin iyi olmasının yolu özellikle kadın istihdamıdır. Evde yemek yapmak genellikle kadının görevi olarak görülür ama dış dünyaya baktığımızda şeflerin büyük çoğunluğu erkektir. Burada Güral Porselen olarak biz bir eksiklik gördük. Biz ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projemizi kadınların ve gençlerin lehine kullanmak istiyoruz. Bu projeyi onlara adamak istiyoruz. Toplumda kadınlara saygıyı en üst seviyeye çıkarmalı, iş hayatında kadınları her alanda desteklemeli ve tüm engelleri kaldırmalıyız.” diyerek kadınların iş dünyasındaki önemini vurguladı.  - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.