Hanımlar Dokumacılığı Öğrendi, Kilim Üretimine Başladı

29.09.2021 - 00:59, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3641+ kez okundu.
 

Hanımlar Dokumacılığı Öğrendi, Kilim Üretimine Başladı

– KARAKOVA MAHALLESİ’NDE 20 TEZGAHTA KURS ALAN EV HANIMLARI DOKUMACILIK MESLEĞİNİ ÖĞRENEREK ÜRETİME BAŞLADI. HANIMLAR, DOKUDUKLARI SECCADELERİ TANITIM AMACIYLA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER’E TAKDİM ETTİ. Tavşanlı Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR’un destekleriyle Karakova Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl açılan dokumacılık kursunun kursiyerleri üretime başladı.Mahallede oluşturulan atölyede halı, kilim ve seccade dokuyan ev hanımları hem ticaret yapıyor, hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.Karakova Mahallesi Muhtarı Mehmet Demirel ve usta öğretici Emine İşçioğlu ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Güler’i ziyaret eden hanımlar, dokudukları seccadeleri Belediye Başkanı Mustafa Güler’e tanıtım amaçlı olarak takdim etti.Belediye Başkanı Mustafa Güler, ev ekonomisine destek sağlamak için üretim yapan tüm ev hanımlarının yanında olduklarını söyleyerek, “Karakova Mahallemizde açılan kurslar meyvesini verdi. Buradaki ev hanımlarımız dokuma öğrenerek ürünlerini ortaya çıkarıyor. Biz de hem bu hanımlarımıza destek olmak hem de Belediyemize gelen devlet büyüklerine takdim etmek üzere bu ürünleri aldık. Kardeşlerimize çalışmalarında başarılar ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

– KARAKOVA MAHALLESİ’NDE 20 TEZGAHTA KURS ALAN EV HANIMLARI DOKUMACILIK MESLEĞİNİ ÖĞRENEREK ÜRETİME BAŞLADI. HANIMLAR, DOKUDUKLARI SECCADELERİ TANITIM AMACIYLA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER’E TAKDİM ETTİ.

Tavşanlı Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR’un destekleriyle Karakova Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl açılan dokumacılık kursunun kursiyerleri üretime başladı.Mahallede oluşturulan atölyede halı, kilim ve seccade dokuyan ev hanımları hem ticaret yapıyor, hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.Karakova Mahallesi Muhtarı Mehmet Demirel ve usta öğretici Emine İşçioğlu ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Güler’i ziyaret eden hanımlar, dokudukları seccadeleri Belediye Başkanı Mustafa Güler’e tanıtım amaçlı olarak takdim etti.Belediye Başkanı Mustafa Güler, ev ekonomisine destek sağlamak için üretim yapan tüm ev hanımlarının yanında olduklarını söyleyerek, “Karakova Mahallemizde açılan kurslar meyvesini verdi. Buradaki ev hanımlarımız dokuma öğrenerek ürünlerini ortaya çıkarıyor. Biz de hem bu hanımlarımıza destek olmak hem de Belediyemize gelen devlet büyüklerine takdim etmek üzere bu ürünleri aldık. Kardeşlerimize çalışmalarında başarılar ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.