Halk Eğitim, 2019 Yılında 27.295 Kursiyere Ulaştı

Eğitim 02.02.2020 - 18:00, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2572+ kez okundu.
 

Halk Eğitim, 2019 Yılında 27.295 Kursiyere Ulaştı

7'den 77'ye herkese eğitim hizmeti veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda 2019 yılında 27 bin 295 vatandaşa hizmet verdi.
7'den 77'ye herkese eğitim hizmeti veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda 2019 yılında 27 bin 295 vatandaşa hizmet verdi. 2019 yılı verilerine göre Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan 1.218 kursa 27 bin 295 kursiyer katılmış ve 12 bin 641 kursiyer belgelerin almıştır. Halk Eğitim, KPSS Kurslarına Yoğun İlgi KPSS'ye hazırlık kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. 18 grupta 714 kursiyer KPSS'ye Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa OK: "Kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi'nde almış oldukları eğitimlerin yanında Türkiye Geneli deneme sınavlarına girmeleri sağlanarak da kursiyerlerin seviyelerini ölçme şansı elde ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan Üniversiteye Hazırlık Kursları öğretmenlerin, öğrencilere doğru tercih ve yönlendirme yapabilmelerini sağlamak maksadıyla Halk Eğitim Merkezi'nde KPSS kurslarında görevli öğretmenlere "Doğru Tercih ve Kariyer Rehberliği" semineri düzenlendi" dedi. Açık Öğretim Lise ve Ortaokulu Öğrencileri, Kayıt Yenilemek İçin Acele Edin! Açık öğretim Lisesi/Ortaokulu 2. Dönem kayıt yenilemeleri 6 Ocak'ta başlarken, 31 Ocak'ta son bulacak. Kayıt yenileyecek öğrenciler sınav ücreti olarak 30 TL yatırmaktadırlar. Halk Eğitim, İstihdama Katkıda Bulunuyor Okul Servis Sürücüleri ile Servis Rehber Personeline Yönelik Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan kurslarla, vatandaşların istihdamına katkıda bulunuyor. Okul Servis Araçları Sürücü ve Rehber Personel Eğitimleri kursu ile 514 servis şoförü, 216 Rehber personel belge sahibi olmuştur. - DORUK
7'den 77'ye herkese eğitim hizmeti veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda 2019 yılında 27 bin 295 vatandaşa hizmet verdi.

7'den 77'ye herkese eğitim hizmeti veren Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda 2019 yılında 27 bin 295 vatandaşa hizmet verdi.

2019 yılı verilerine göre Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan 1.218 kursa 27 bin 295 kursiyer katılmış ve 12 bin 641 kursiyer belgelerin almıştır.

Halk Eğitim, KPSS Kurslarına Yoğun İlgi

KPSS'ye hazırlık kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. 18 grupta 714 kursiyer KPSS'ye Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa OK: "Kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi'nde almış oldukları eğitimlerin yanında Türkiye Geneli deneme sınavlarına girmeleri sağlanarak da kursiyerlerin seviyelerini ölçme şansı elde ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan Üniversiteye Hazırlık Kursları öğretmenlerin, öğrencilere doğru tercih ve yönlendirme yapabilmelerini sağlamak maksadıyla Halk Eğitim Merkezi'nde KPSS kurslarında görevli öğretmenlere "Doğru Tercih ve Kariyer Rehberliği" semineri düzenlendi" dedi.

Açık Öğretim Lise ve Ortaokulu Öğrencileri, Kayıt Yenilemek İçin Acele Edin!

Açık öğretim Lisesi/Ortaokulu 2. Dönem kayıt yenilemeleri 6 Ocak'ta başlarken, 31 Ocak'ta son bulacak. Kayıt yenileyecek öğrenciler sınav ücreti olarak 30 TL yatırmaktadırlar.

Halk Eğitim, İstihdama Katkıda Bulunuyor

Okul Servis Sürücüleri ile Servis Rehber Personeline Yönelik Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan kurslarla, vatandaşların istihdamına katkıda bulunuyor.

Okul Servis Araçları Sürücü ve Rehber Personel Eğitimleri kursu ile 514 servis şoförü, 216 Rehber personel belge sahibi olmuştur. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.