Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Anıldı

Güncel 11.11.2018 - 15:14, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2690+ kez okundu.
 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı. Tören Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Zafer Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören bayrakların yarıya indirilmesi ile sona erdi. Zafer Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ile Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, CHP İl Başkanı Makbul Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Erol Ertürk, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Sürmeli, STK Temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Diğer milletvekillerinin ve siyasi parti temsilcilerinin bulunmaması bir eksiklik olarak dikkatleri çekti.  10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü anma programıyla devam etti. Anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım mesajının okunmasıyla başladı. Fatih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kandemir’in “Atatürk’ü tanımak” konulu açış konuşması sonrası öğrenciler tarafından sergilenen "10 Kasım ve Atatürk" gösterisi ile Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği koro büyük beğeni topladı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.

Tören Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.
Çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Zafer Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören bayrakların yarıya indirilmesi ile sona erdi.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ile Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, CHP İl Başkanı Makbul Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Erol Ertürk, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Sürmeli, STK Temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Diğer milletvekillerinin ve siyasi parti temsilcilerinin bulunmaması bir eksiklik olarak dikkatleri çekti. 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü anma programıyla devam etti.

Anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım mesajının okunmasıyla başladı.
Fatih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kandemir’in “Atatürk’ü tanımak” konulu açış konuşması sonrası öğrenciler tarafından sergilenen "10 Kasım ve Atatürk" gösterisi ile Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği koro büyük beğeni topladı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.