Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu Seyitömer’de Kütüphane Kurdu

Eğitim 09.05.2019 - 01:05, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2665+ kez okundu.
 

Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu Seyitömer’de Kütüphane Kurdu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencilerinin, danışman öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Çevirici Coşkun ile birlikte merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunda kurdukları kütüphane törenle açıldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri, Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunun bir sınıfına akademisyen, öğrenci ve bağışçıların destekleriyle oluşturulan bir kütüphane kurdu. DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Figen Çevirici Coşkun, yaptığı açıklamada, danışmanlığını yaptığı Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri ile birlikte ören yerlerine yakın yerleşim yerlerinde çalışma yaptıklarını belirtti. Bu amaçla Seyitömer höyüğüne yakın yerde bulunan Seyitömer beldesindeki ilk ve ortaokuluna kütüphane kurduklarını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu: Amacımız, özellikle ören yerlerine yakın köylerimizin vatandaşlarını, öğrencilerimizi antik yerleşim yeleri ile kültürel değerlerimizin korunması hakkında bilgilendirmek. Bu çalışmamızı planladığımızda okulumuzun ihtiyacı doğrultusunda buraya bir kütüphane kurmaya karar verdik. Buradaki masa, sandalye, kitap rafları ve diğer her şey topluluğumuz öğrencilerinin gayretleri ve üniversite rektörlüğümüzün destekleriyle temin edildi. Kitaplarımızın bir kısmı da bağışçılarımız tarafından temin edildi. Kitapların yanı sıra yine çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kırtasiye yardımında da bulunduk.” Yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Ali Solak da, “Ders kitaplarının dışındaki kitapların eğitime olan katkısının oldukça büyük olduğu bilincindeyiz. Okulumuzun kütüphaneye ihtiyacı vardı. Üniversite öğrencilerimiz ve hocalarımızın sayesinde öğrencilerimiz kütüphaneye kavuşmuş oldu. İnşallah bu sayede öğrencilerimizi okuyan bir nesil olarak yetiştireceğiz” diye konuştu. Kütahya’nın yanı sıra Türkiye’deki çeşitli okullara, topladığı kitaplarla kütüphane kuran ve mevcut kütüphanelere çok sayıdaki kitabı ulaştıran emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk de kütüphaneye kitap bağışında bulundu. Kurulan kütüphaneye kitap bağışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Aktürk, “Bugün 73. kez bir okulumuzun kütüphanesine kitap bağışında bulunmuş olduk. İnşallah bize ulaşan kitaplarla okullarımızın kütüphanelerine destek vermeye devam edeceğiz. Bize kitap bağışında bulunanlar bağış yapmaya devam edebilirler. Bağış yapılan kitaplar emin ellerde” dedi. Kütüphane ve kitaplara kavuşan öğrenciler de mutluluklarını ifade etti. - DORUK
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencilerinin, danışman öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Çevirici Coşkun ile birlikte merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunda kurdukları kütüphane törenle açıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri, Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunun bir sınıfına akademisyen, öğrenci ve bağışçıların destekleriyle oluşturulan bir kütüphane kurdu.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Figen Çevirici Coşkun, yaptığı açıklamada, danışmanlığını yaptığı Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri ile birlikte ören yerlerine yakın yerleşim yerlerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu amaçla Seyitömer höyüğüne yakın yerde bulunan Seyitömer beldesindeki ilk ve ortaokuluna kütüphane kurduklarını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

Amacımız, özellikle ören yerlerine yakın köylerimizin vatandaşlarını, öğrencilerimizi antik yerleşim yeleri ile kültürel değerlerimizin korunması hakkında bilgilendirmek. Bu çalışmamızı planladığımızda okulumuzun ihtiyacı doğrultusunda buraya bir kütüphane kurmaya karar verdik. Buradaki masa, sandalye, kitap rafları ve diğer her şey topluluğumuz öğrencilerinin gayretleri ve üniversite rektörlüğümüzün destekleriyle temin edildi. Kitaplarımızın bir kısmı da bağışçılarımız tarafından temin edildi. Kitapların yanı sıra yine çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kırtasiye yardımında da bulunduk.”

Yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Ali Solak da, “Ders kitaplarının dışındaki kitapların eğitime olan katkısının oldukça büyük olduğu bilincindeyiz. Okulumuzun kütüphaneye ihtiyacı vardı. Üniversite öğrencilerimiz ve hocalarımızın sayesinde öğrencilerimiz kütüphaneye kavuşmuş oldu. İnşallah bu sayede öğrencilerimizi okuyan bir nesil olarak yetiştireceğiz” diye konuştu.

Kütahya’nın yanı sıra Türkiye’deki çeşitli okullara, topladığı kitaplarla kütüphane kuran ve mevcut kütüphanelere çok sayıdaki kitabı ulaştıran emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk de kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

Kurulan kütüphaneye kitap bağışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Aktürk, “Bugün 73. kez bir okulumuzun kütüphanesine kitap bağışında bulunmuş olduk. İnşallah bize ulaşan kitaplarla okullarımızın kütüphanelerine destek vermeye devam edeceğiz. Bize kitap bağışında bulunanlar bağış yapmaya devam edebilirler. Bağış yapılan kitaplar emin ellerde” dedi.

Kütüphane ve kitaplara kavuşan öğrenciler de mutluluklarını ifade etti. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.