Fazla Gevşemedik Mi?...

Güncel 19.06.2020 - 14:21, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3390+ kez okundu.
 

Fazla Gevşemedik Mi?...

Son 6 aydır dünyayı kasıp kavuran korona (Covid19) salgını, dünyada pek çok ülkede insan sağlığını ve ülke ekonomisini yerle bir ederken; ülkemizde de bir pandemi süreci yaşanmaktadır.
Son 6 aydır dünyayı kasıp kavuran korona (Covid19) salgını, dünyada pek çok ülkede insan sağlığını ve ülke ekonomisini yerle bir ederken; ülkemizde de bir pandemi süreci yaşanmaktadır. Birçok gelişmiş ülkenin çaresiz kaldığı bu süreç ülkemizde çok sağlıklı bir çalışma ile gerçekten takdir edilecek şekilde bir mücadeleye örnek olmuş, sayılar ciddi biçimde normale yaklaşmışken kaldırılan kısıtlamaların zorunlu kıldığı şartları umursamamız yüzünden son günlerde yeniden artışlara sebep olmaktadır. Yeni normalleşme adı altında başlatılan süreçte ısrarla maske + hijyen + sosyal mesafe konusunda yetkililerin tüm uyarılarına rağmen çok sayıda duyarsız vatandaş kurallara uyanları da riske etmektedir. Özellikle maske konusunda birçok vatandaş maske takmazken, kimisi de maskeyi farklı yerlerine takmaktadır. Bu sorumsuzluk Allah korusun bizi yeniden riskli bir ortama taşıyabilir. Gerekli Yaptırımlar Uygulanmalı İl hıfzısıhha kurullarınca alınan maske takma zorunluluğu kararlılıkla uygulanmalı, uymayanlara yaptırım getirilmelidir. Şu anda güvenlik kuvvetleri ve görevliler halkın arasında gezerek ve anonslarla gerekli uyarıyı yapmalarına rağmen buna pek itibar edilmediği, ciddi biçimde yaptırım uygulanmasının yasal olarak gerekli işlemlerin yapılmasının bu vurdumduymazlığı ortadan kaldıracağına inanmaktayız. Günlük Vaka Sayıları Açıklanmalı Ayrıca ilimizde de belirlenen günlük vakaların vatandaşla ve basınla paylaşılmasının da vatandaşa bilgi kirliliği olmadan gerçeklerin ve tedbirlerin ne kadar zorunlu olduğunun anlatılması gerekmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: " Yeni iyileşen hasta sayımız, şu an yeni vaka sayısından daha az. Tedbirlerle vaka sayısını ve riski azaltmalıyız. Vaka sayısında yaş ortalaması, özellikle gençlerin sokağa çıkmasıyla aşağı düştü. Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi. Virüsün etkisinde bir azalma henüz yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde önemli artış olduğu bir gerçek" dedi. Kurallara uyanlara teşekkür ediyoruz. Umursamayanlara da başkalarına karşı da sorumlulukları olduğunu hatırlatıyor ve uyarıyoruz. - DORUK Ahmet Arabacı
Son 6 aydır dünyayı kasıp kavuran korona (Covid19) salgını, dünyada pek çok ülkede insan sağlığını ve ülke ekonomisini yerle bir ederken; ülkemizde de bir pandemi süreci yaşanmaktadır.

Son 6 aydır dünyayı kasıp kavuran korona (Covid19) salgını, dünyada pek çok ülkede insan sağlığını ve ülke ekonomisini yerle bir ederken; ülkemizde de bir pandemi süreci yaşanmaktadır. Birçok gelişmiş ülkenin çaresiz kaldığı bu süreç ülkemizde çok sağlıklı bir çalışma ile gerçekten takdir edilecek şekilde bir mücadeleye örnek olmuş, sayılar ciddi biçimde normale yaklaşmışken kaldırılan kısıtlamaların zorunlu kıldığı şartları umursamamız yüzünden son günlerde yeniden artışlara sebep olmaktadır.

Yeni normalleşme adı altında başlatılan süreçte ısrarla maske + hijyen + sosyal mesafe konusunda yetkililerin tüm uyarılarına rağmen çok sayıda duyarsız vatandaş kurallara uyanları da riske etmektedir. Özellikle maske konusunda birçok vatandaş maske takmazken, kimisi de maskeyi farklı yerlerine takmaktadır. Bu sorumsuzluk Allah korusun bizi yeniden riskli bir ortama taşıyabilir.

Gerekli Yaptırımlar Uygulanmalı

İl hıfzısıhha kurullarınca alınan maske takma zorunluluğu kararlılıkla uygulanmalı, uymayanlara yaptırım getirilmelidir. Şu anda güvenlik kuvvetleri ve görevliler halkın arasında gezerek ve anonslarla gerekli uyarıyı yapmalarına rağmen buna pek itibar edilmediği, ciddi biçimde yaptırım uygulanmasının yasal olarak gerekli işlemlerin yapılmasının bu vurdumduymazlığı ortadan kaldıracağına inanmaktayız.

Günlük Vaka Sayıları Açıklanmalı

Ayrıca ilimizde de belirlenen günlük vakaların vatandaşla ve basınla paylaşılmasının da vatandaşa bilgi kirliliği olmadan gerçeklerin ve tedbirlerin ne kadar zorunlu olduğunun anlatılması gerekmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: " Yeni iyileşen hasta sayımız, şu an yeni vaka sayısından daha az. Tedbirlerle vaka sayısını ve riski azaltmalıyız. Vaka sayısında yaş ortalaması, özellikle gençlerin sokağa çıkmasıyla aşağı düştü. Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi. Virüsün etkisinde bir azalma henüz yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde önemli artış olduğu bir gerçek" dedi.

Kurallara uyanlara teşekkür ediyoruz. Umursamayanlara da başkalarına karşı da sorumlulukları olduğunu hatırlatıyor ve uyarıyoruz. - DORUK Ahmet Arabacı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.