GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SERGİSİ ANKARA'DA AÇILDI

Sanat 18.10.2023 - 18:41, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2728+ kez okundu.
 

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SERGİSİ ANKARA'DA AÇILDI

Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100 ncü yılı geleneksel Türk sanatları sergisine Kütahyalı sanatçılarda davet edildi.
Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100 ncü yılı geleneksel Türk sanatları sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesinde İhsan Çelikdemir ev sahipliğinde açıldı. Sergi 9 Ekim, 13 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu. Serginin açılışında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Ahmet Altıparmak, Bakanlık müşaviri İshak Çiftçi, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan ve sergiye katılan sanatçılar ile ziyaretciler hazır bulundu. Sergide 85 sanatçının Cumhuriyetin farklı dönemlerini konu ederek yaptıkları 100 eser yer aldı. Dünyaca ünlü Kaatı sanatçısı Dündane Ünver, minyatür sanatçıları Fatma Zehra Aktaş, Fatma Kesgün, Suna Koçal ile İlimizden Tezhip sanatçısı Meral Erdoğmuş ve Çini sanatçısı Mehmet Gürsoy katılım sağladı. Sergi açık kaldığı süre içerisinde sanat meraklılarının akınına uğradı. DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100 ncü yılı geleneksel Türk sanatları sergisine Kütahyalı sanatçılarda davet edildi.
Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100 ncü yılı geleneksel Türk sanatları sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesinde İhsan Çelikdemir ev sahipliğinde açıldı. Sergi 9 Ekim, 13 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.
Serginin açılışında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Ahmet Altıparmak, Bakanlık müşaviri İshak Çiftçi, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan ve sergiye katılan sanatçılar ile ziyaretciler hazır bulundu.
Sergide 85 sanatçının Cumhuriyetin farklı dönemlerini konu ederek yaptıkları 100 eser yer aldı. Dünyaca ünlü Kaatı sanatçısı Dündane Ünver, minyatür sanatçıları Fatma Zehra Aktaş, Fatma Kesgün, Suna Koçal ile İlimizden Tezhip sanatçısı Meral Erdoğmuş ve Çini sanatçısı Mehmet Gürsoy katılım sağladı. Sergi açık kaldığı süre içerisinde sanat meraklılarının akınına uğradı.
DORUK HABER- Hüdayim GÜLER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.