DPÜ'den Yaz Okulu ve Staj Açıklaması

Eğitim 24.06.2020 - 00:11, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3149+ kez okundu.
 

DPÜ'den Yaz Okulu ve Staj Açıklaması

Yaz Okulu ve Stajlara İlişkin Senato Kararları Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu’nun 18 Haziran 2020 tarihinde yaz okulu ve zorunlu staj hakkında aldığı kararlar şöyledir: Yaz okulunun uzaktan eğitim yoluyla yapılması hakkında, Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Öğretim Komisyonunun 17.06.2020 tarihli toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, 2019-2020 Yaz Okulu’nda açılacak olan derslerin koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürülmesi teklifinin kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir. Zorunlu staj hakkında, Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2019-2020 Bahar Yarıyılında sınırlı kalmak kaydıyla, Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına ait müfredatlarda yer alan zorunlu staj dersleriyle ilgili Üniversite Senatosunun 2 Haziran 2020 tarihli 21 sayılı toplantıda alınan 223 nolu karar kapsamında, 1. Ön lisans ve lisans programı öğrencilerinin yaz okulunda ders almaları halinde mezun olabilecek durumda olanların, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders / derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine ve bu öğrencilerin derslerinin yanı sıra stajlarını da ödev, proje, uygulama projesi şeklinde uzaktan eğitim yöntemleri ile yapabilmesine, 2. 1. Maddede sayılan öğrencilerin staj günü sınırlamasına bakılmaksızın stajlarını bitirebilmesi, 3. Lisans 2. ve 3. sınıf ile ön lisans 1. Sınıf öğrencisi olup işletmelerde veya kurumlarda aktif olarak uygulamalı staj yapacak olanların (Bu öğrencilere uzaktan eğitim yoluyla staj yaptırılmayacaktır) yaz okulunda ders almaları durumunda, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders/derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine, bu öğrencilerin yönergelerinde belirtilen süre kadar staj yapabilmelerine, staj yapabileceklerin karar aşamasında oluşan tereddütlü durumlarında ise, bölüm/birim staj komisyonlarının aldığı kararların uygulanmasını 2547 sayılı kanunun 14. Maddesi uyarınca kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir. 2019-2020 Yaz Okulunda Üniversitemizden Ders Alacak Diğer Üniversite Öğrencilerinin Dikkatine Dumlupınar Üniversitesi Senatosunun 18.06.2020 tarih ve 24 sayılı kararı ile 2019-2020 Yılı Yaz Okulu Uzaktan Eğitimle yürütülecektir. Bu kapsamda diğer üniversite öğrencilerinden, Üniversitemizde yaz okuluna ders kaydı yapmak isteyenler 6 Temmuz 2020 saat 09.00 ile 10 Temmuz 2020 saat 23.59 arasında aşağıdaki adresten başvuru yaparak üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemi yapılan öğrencilerin, obs.dpu.edu.tr adresinde yer alan Öğrenci Girişi sekmesinden Öğrenci numarası ve kendilerine kısa mesaj ile gönderilen parola ile birlikte giriş yaparak, 2019-2020 Yaz Okulu akademik takviminde belirtilen tarihlerde ders ücretlerini ödemeleri ve ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Yaz Okulu ve Stajlara İlişkin Senato Kararları

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu’nun 18 Haziran 2020 tarihinde yaz okulu ve zorunlu staj hakkında aldığı kararlar şöyledir:

Yaz okulunun uzaktan eğitim yoluyla yapılması hakkında,

Dumlupınar Üniversitesi Uzaktan Öğretim Komisyonunun 17.06.2020 tarihli toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, 2019-2020 Yaz Okulu’nda açılacak olan derslerin koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürülmesi teklifinin kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir.

Zorunlu staj hakkında,

Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2019-2020 Bahar Yarıyılında sınırlı kalmak kaydıyla, Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına ait müfredatlarda yer alan zorunlu staj dersleriyle ilgili Üniversite Senatosunun 2 Haziran 2020 tarihli 21 sayılı toplantıda alınan 223 nolu karar kapsamında,

1. Ön lisans ve lisans programı öğrencilerinin yaz okulunda ders almaları halinde mezun olabilecek durumda olanların, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders / derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine ve bu öğrencilerin derslerinin yanı sıra stajlarını da ödev, proje, uygulama projesi şeklinde uzaktan eğitim yöntemleri ile yapabilmesine,

2. 1. Maddede sayılan öğrencilerin staj günü sınırlamasına bakılmaksızın stajlarını bitirebilmesi,

3. Lisans 2. ve 3. sınıf ile ön lisans 1. Sınıf öğrencisi olup işletmelerde veya kurumlarda aktif olarak uygulamalı staj yapacak olanların (Bu öğrencilere uzaktan eğitim yoluyla staj yaptırılmayacaktır) yaz okulunda ders almaları durumunda, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders/derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine, bu öğrencilerin yönergelerinde belirtilen süre kadar staj yapabilmelerine, staj yapabileceklerin karar aşamasında oluşan tereddütlü durumlarında ise, bölüm/birim staj komisyonlarının aldığı kararların uygulanmasını 2547 sayılı kanunun 14. Maddesi uyarınca kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir.

2019-2020 Yaz Okulunda Üniversitemizden Ders Alacak Diğer Üniversite Öğrencilerinin Dikkatine

Dumlupınar Üniversitesi Senatosunun 18.06.2020 tarih ve 24 sayılı kararı ile 2019-2020 Yılı Yaz Okulu Uzaktan Eğitimle yürütülecektir.

Bu kapsamda diğer üniversite öğrencilerinden, Üniversitemizde yaz okuluna ders kaydı yapmak isteyenler 6 Temmuz 2020 saat 09.00 ile 10 Temmuz 2020 saat 23.59 arasında aşağıdaki adresten başvuru yaparak üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt işlemi yapılan öğrencilerin, obs.dpu.edu.tr adresinde yer alan Öğrenci Girişi sekmesinden Öğrenci numarası ve kendilerine kısa mesaj ile gönderilen parola ile birlikte giriş yaparak, 2019-2020 Yaz Okulu akademik takviminde belirtilen tarihlerde ders ücretlerini ödemeleri ve ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.