Dost Acısı Drivee’ı İcat Ettirdi

Ekonomi 22.12.2020 - 18:47, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2569+ kez okundu.
 

Dost Acısı Drivee’ı İcat Ettirdi

Pandemi sebebiyle Google Meet üzerinden canlı konferans olarak sürdürülen ve DPÜ KAMER bünyesinde düzenlenen "Yeni Nesil Girişimcilik" semineri, Drivee şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ’un, DPÜ KAMER Koordinatörü Feyyaz EBEOĞLUGİL’in, DORUK Gazetesi’nin, hocaların, mezunların ve diğer dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında ÇAVUŞ; icatları Drivee ve Yeni Nesil Girişimcilik hakkında bilgiler verdi.
Pandemi sebebiyle Google Meet üzerinden canlı konferans olarak sürdürülen ve DPÜ KAMER bünyesinde düzenlenen  "Yeni Nesil Girişimcilik" semineri,  Drivee şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ’un, DPÜ KAMER Koordinatörü Feyyaz EBEOĞLUGİL’in, DORUK Gazetesi’nin, hocaların, mezunların ve diğer dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında ÇAVUŞ; icatları Drivee ve Yeni Nesil Girişimcilik hakkında bilgiler verdi. Drivee Şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ: “Dumlupınar Üniversitesi, İşletme Fakültesi mezunuyum. Öğrencilik hayatım boyunca içimde hep bir girişimcilik ruhu vardı. Girişimciliğe; kurumlar içinde girişim yaparak başladım. Bir şeyleri anlatabilmek, ikna edici olmak ve doğru iletişim kurabilmek, girişimcilikte önemli faktörler. Süreç ilerledi ve kendi şirketimi kurdum. Kuruluş hikâyemiz ise; aslında, kimsenin bu acıyı bir daha yaşamaması için icat ettiğimiz bir cihaz üzerinedir. “Keşke Daha Önce İcat Edilseydi, Bu Olayı Yaşamasaydık” Şirketimizi kurarken 3 ortakla yola çıktık; fakat bir arkadaşımı şehirlerarası yolda bir kazada, bu kazayı o an kimsenin görmemesi ve yardım etmemesi nedeniyle kaybettik. Kazadan esinlenerek, kimse bu acıyı yaşamasın diye icat ettiğimiz bu ürün; keşke birisi önceden görebilseydi, anlayabilseydi veya müdahale edebilseydi dediğimiz noktada ortaya çıktı. Hobi olarak başladığımız, fakat iyi bir ekiple yola çıkmanın avantajıyla Network’unu sağlayıp gerekli materyallerle Drivee’yi ortaya çıkardık. Aracınız İle Yoldayken İhtiyaç Duyabileceğiniz Her Şey Bir Arada Drivee Cihazı arabanın ön camına takılan bir cihazdır. Bir ilktir. Akıllı sensorlar aracılığıyla işlev gören telematik bir cihazdır. Drivee, araçların kazaya karışması durumunda, kaza öncesini ve sonrasını harita üzerinde simüle ederek; anında acil çağrı merkezine durumu bildirir. Sürücünün sağlık bilgileriyle birlikte kaza bilgilerini de alan çağrı merkezi, araç içerisi ve Drivee cihazı ile iletişime geçer ve kaza yerine en yakın acil müdahale ekiplerinin olay yerine hızla ulaşmasını sağlar. Kaza sonrası ilk dakikalar yani altın saat olarak adlandırılan zaman, hayati önem taşımaktadır. Araç içinde yer alan kişiler bilincini dahi kaybetseler bu sistem otomatik olarak devreye girer ve müdahale ekibi olay yerine hızlıca yönlendirilebilmektedir. Aynı zamanda bu cihaz, şirket araçları için de acil durum eylem planlaması yapılmasına da olanak verir.”dedi DORUK/Nida
Pandemi sebebiyle Google Meet üzerinden canlı konferans olarak sürdürülen ve DPÜ KAMER bünyesinde düzenlenen "Yeni Nesil Girişimcilik" semineri, Drivee şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ’un, DPÜ KAMER Koordinatörü Feyyaz EBEOĞLUGİL’in, DORUK Gazetesi’nin, hocaların, mezunların ve diğer dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında ÇAVUŞ; icatları Drivee ve Yeni Nesil Girişimcilik hakkında bilgiler verdi.

Pandemi sebebiyle Google Meet üzerinden canlı konferans olarak sürdürülen ve DPÜ KAMER bünyesinde düzenlenen  "Yeni Nesil Girişimcilik" semineri,  Drivee şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ’un, DPÜ KAMER Koordinatörü Feyyaz EBEOĞLUGİL’in, DORUK Gazetesi’nin, hocaların, mezunların ve diğer dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında ÇAVUŞ; icatları Drivee ve Yeni Nesil Girişimcilik hakkında bilgiler verdi.

Drivee Şirketi Co-Founder Emir ÇAVUŞ: “Dumlupınar Üniversitesi, İşletme Fakültesi mezunuyum. Öğrencilik hayatım boyunca içimde hep bir girişimcilik ruhu vardı. Girişimciliğe; kurumlar içinde girişim yaparak başladım. Bir şeyleri anlatabilmek, ikna edici olmak ve doğru iletişim kurabilmek, girişimcilikte önemli faktörler. Süreç ilerledi ve kendi şirketimi kurdum. Kuruluş hikâyemiz ise; aslında, kimsenin bu acıyı bir daha yaşamaması için icat ettiğimiz bir cihaz üzerinedir.

Keşke Daha Önce İcat Edilseydi, Bu Olayı Yaşamasaydık”

Şirketimizi kurarken 3 ortakla yola çıktık; fakat bir arkadaşımı şehirlerarası yolda bir kazada, bu kazayı o an kimsenin görmemesi ve yardım etmemesi nedeniyle kaybettik. Kazadan esinlenerek, kimse bu acıyı yaşamasın diye icat ettiğimiz bu ürün; keşke birisi önceden görebilseydi, anlayabilseydi veya müdahale edebilseydi dediğimiz noktada ortaya çıktı. Hobi olarak başladığımız, fakat iyi bir ekiple yola çıkmanın avantajıyla Network’unu sağlayıp gerekli materyallerle Drivee’yi ortaya çıkardık.

Aracınız İle Yoldayken İhtiyaç Duyabileceğiniz Her Şey Bir Arada

Drivee Cihazı arabanın ön camına takılan bir cihazdır. Bir ilktir. Akıllı sensorlar aracılığıyla işlev gören telematik bir cihazdır. Drivee, araçların kazaya karışması durumunda, kaza öncesini ve sonrasını harita üzerinde simüle ederek; anında acil çağrı merkezine durumu bildirir. Sürücünün sağlık bilgileriyle birlikte kaza bilgilerini de alan çağrı merkezi, araç içerisi ve Drivee cihazı ile iletişime geçer ve kaza yerine en yakın acil müdahale ekiplerinin olay yerine hızla ulaşmasını sağlar. Kaza sonrası ilk dakikalar yani altın saat olarak adlandırılan zaman, hayati önem taşımaktadır. Araç içinde yer alan kişiler bilincini dahi kaybetseler bu sistem otomatik olarak devreye girer ve müdahale ekibi olay yerine hızlıca yönlendirilebilmektedir. Aynı zamanda bu cihaz, şirket araçları için de acil durum eylem planlaması yapılmasına da olanak verir.”dedi DORUK/Nida

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.