CUMHUR İTTİFAKININ KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ ÇİFTÇİYE 3,4 MİLYAR ÖDEME YAPILACAK

Güncel 15.10.2021 - 10:22, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1481+ kez okundu.
 

CUMHUR İTTİFAKININ KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ ÇİFTÇİYE 3,4 MİLYAR ÖDEME YAPILACAK

Çiftçilere destek amacı ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) nin ortaklaşa olarak vermiş olduğu kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Kabul edilen kanun maddesi hakkında bilgiler veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Cumhur ittifakının çiftçilerimizin nefes almaları için vermiş olduğu kanun teklifi kabul edilmiştir. Kanun teklifi uyarınca çiftçimize 3,4 milyar ilave ödeme yapılacaktır. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte çiftçimize iade edilecektir. Çiftçilerimize hayırlı olsun. ”dedi. Kanun maddesi hakkında da kısa açıklamalar yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Bu kabul edilen maddelerin yürürlüğe girdiği tarihten önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zaman aşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla, 213 sayılı vergi usul kanunun düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca, tahsil tarihinden itibaren aynı kanunun 112. Maddesine göre hesaplanacak faizi ile birlikte iade edilecektir.” Diye konuştu. - DORUK

Çiftçilere destek amacı ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) nin ortaklaşa olarak vermiş olduğu kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi.

Kabul edilen kanun maddesi hakkında bilgiler veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Cumhur ittifakının çiftçilerimizin nefes almaları için vermiş olduğu kanun teklifi kabul edilmiştir. Kanun teklifi uyarınca çiftçimize 3,4 milyar ilave ödeme yapılacaktır. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte çiftçimize iade edilecektir. Çiftçilerimize hayırlı olsun. ”dedi.
Kanun maddesi hakkında da kısa açıklamalar yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Bu kabul edilen maddelerin yürürlüğe girdiği tarihten önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zaman aşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla, 213 sayılı vergi usul kanunun düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca, tahsil tarihinden itibaren aynı kanunun 112. Maddesine göre hesaplanacak faizi ile birlikte iade edilecektir.” Diye konuştu. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.