CORONA'NIN ÜLKEMİZE NASIL GİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Güncel 21.05.2020 - 11:54, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3395+ kez okundu.
 

CORONA'NIN ÜLKEMİZE NASIL GİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Ülkemize Corona virüsünün nasıl girdiği konusunda Araştırmayı sürdüren ekip Sabancı Üniversitesi’nden.
Tüm Dünyada olduğu gibi, Ülkemizdede büyük yaralar acan Corona virüsü ile Gün geçmiyor ki ilgili yeni bir haber ortaya çıkmasın. Bu kez haberin kaynağı Türk bilim adamları. Araştırmanın sonuçlarına göre özellikle İstanbul’daki virüs vakalarının genel sebebi Amerika, Avustralya ve Avrupa. Avrupa’dan özellikle İngiltere. Araştırma genom sekansları ölçü alınarak yapıldı. Araştırmayı sürdüren ekip Sabancı Üniversitesi’nden. Onların 39 virüs genomunu baz alarak yaptıkları çalışmaya göre ilk vakamızın kaynağı Amerika. Otuzdan fazla genom izele edilerek bu verilere ulaşıldığı kaydedildi. Çarpıcı sonuçlardan biri de bu virüsün en az iki defa mutasyona uğradığının düşünülüyor olması. Dördüncü sırayı tahmin edeceğiniz gibi Umre dönüşü bulaştığından yola çıkarak Suudi Arabistan olduğunu tahmin edebiliyorsunuz. Araştırma ve incelemelerin bunlarla sınırlı kalmayacağı ileriye dönük yeni çalışmaların da devam edeceği bildirildi.
Ülkemize Corona virüsünün nasıl girdiği konusunda Araştırmayı sürdüren ekip Sabancı Üniversitesi’nden.

Tüm Dünyada olduğu gibi, Ülkemizdede büyük yaralar acan Corona virüsü ile Gün geçmiyor ki ilgili yeni bir haber ortaya çıkmasın.

Bu kez haberin kaynağı Türk bilim adamları. Araştırmanın sonuçlarına göre özellikle İstanbul’daki virüs vakalarının genel sebebi Amerika, Avustralya ve Avrupa.

Avrupa’dan özellikle İngiltere. Araştırma genom sekansları ölçü alınarak yapıldı. Araştırmayı sürdüren ekip Sabancı Üniversitesi’nden.

Onların 39 virüs genomunu baz alarak yaptıkları çalışmaya göre ilk vakamızın kaynağı Amerika. Otuzdan fazla genom izele edilerek bu verilere ulaşıldığı kaydedildi. Çarpıcı sonuçlardan biri de bu virüsün en az iki defa mutasyona uğradığının düşünülüyor olması.

Dördüncü sırayı tahmin edeceğiniz gibi Umre dönüşü bulaştığından yola çıkarak Suudi Arabistan olduğunu tahmin edebiliyorsunuz. Araştırma ve incelemelerin bunlarla sınırlı kalmayacağı ileriye dönük yeni çalışmaların da devam edeceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.