Çinigaz'ın Abonelerine Gönderdiği Mesaj, Tepkilere Neden Oldu

Spor 04.02.2019 - 18:33, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 4364+ kez okundu.
 

Çinigaz'ın Abonelerine Gönderdiği Mesaj, Tepkilere Neden Oldu

Kütahya'da faaliyet gösteren Çinigaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. faturalı ve kartlı sayaç kullanan sistemde bilgileri bulunan tüm abonelere bir mesaj gönderdi ve eline telefonunu alan vatandaşlar soluğu Çinigaz Doğalgaz da aldı.
Kütahya'da faaliyet gösteren Çinigaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. faturalı ve kartlı sayaç kullanan sistemde bilgileri bulunan tüm abonelere bir mesaj gönderdi ve eline telefonunu alan vatandaşlar soluğu Çinigaz Doğalgaz da aldı. Yoğun izdihamdan dolayı Polis ekipleri, Çinigaz'a gelerek hem vatandaşları sakinleştirmeye çalışarak, olaysız bir şekilde yoğunluğun dağılmasını istedi.   Abonelere gönderilen mesaj şu şekilde; "ÇİNİGAZ Aboneliğinize ait borcunuzdan dolayı doğal gazınız kesileceğinden lütfen Çinigaz'a müracaat ediniz. Ödeme yaptıysanız lütfen bu mesajı dikkate almayınız. B021" Vatandaşlardan gelen tepkilerde; kimisi kartlı sayacının olduğu zaten yükleme yapmazsa doğalgazı kullanamadığını, dolayısıyla neyin ödemesini yapacaklarını sorgulayarak, kızdı. Kimisi Çinigaz bizi tehdit mi ediyor, nasıl doğal gazımı keser diye öfkelendi. Kimisi ulaşmayan fatura olur da bu mesaj gönderildiği düşünülerek, gaz açma kapama bedelinin de yüksek olduğunu bilerek telaşa kapılıp, soluğu Çinigaz'da aldı. Kimisi ben zaten ödeme yapıyorum, gelen bu mesajdan rahatsız oldum, zaten insanlar ödeme sıkıntısı yaşayıp duruyor, bu tür mesajlar gönderilerek rahatsız edilmek istemiyorum dedi.   Bazısı da ne abone numarası, ne son ödeme tarihi, ne de tutar belli, madem mesaj göndereceksiniz diğer şirketler gibi detaylı yazın da işe yarasın düşüncesinde. Aboneler hem ödeme noktalarında, hem Çinigaz önünde, içinde yoğun kuyruklar oluştururken, bir kısmı da telefonlarla bu mesajı neden gönderdiklerini sorguladılar. Çinigaz yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre; üç aydır bir sms şirketi ile anlaşmalarının olduğu fakat sistemsel sıkıntı nedeni ile bilgilendirme mesajlarını abonelere ulaştıramadıklarını, farklı bir sms şirketi ile anlaşmaya varıldığını ve bundan sonra her ay düzenli bir şekilde mesajla bilgilendirme yapılacağı; yazılan mesajda ödeme yaptıysan dikkate almayınız şeklinde de belirtildiği, KVK (Kişisel Verileri Koruma) kanuna göre verilerin gizliliği dolayısıyla abone no, tutar gibi bilgileri mesajda belirtmediklerini, farklı kurum / şirketlerin de bu tür bilgilendirme mesajı gönderdiklerini fakat Çinigaz gönderince abonelerin bu kadar tepki göstermesine anlam veremediklerini belirttiler. - DORUK
Kütahya'da faaliyet gösteren Çinigaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. faturalı ve kartlı sayaç kullanan sistemde bilgileri bulunan tüm abonelere bir mesaj gönderdi ve eline telefonunu alan vatandaşlar soluğu Çinigaz Doğalgaz da aldı.

Kütahya'da faaliyet gösteren Çinigaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. faturalı ve kartlı sayaç kullanan sistemde bilgileri bulunan tüm abonelere bir mesaj gönderdi ve eline telefonunu alan vatandaşlar soluğu Çinigaz Doğalgaz da aldı. Yoğun izdihamdan dolayı Polis ekipleri, Çinigaz'a gelerek hem vatandaşları sakinleştirmeye çalışarak, olaysız bir şekilde yoğunluğun dağılmasını istedi.

 

Abonelere gönderilen mesaj şu şekilde;

"ÇİNİGAZ

Aboneliğinize ait borcunuzdan dolayı doğal gazınız kesileceğinden lütfen Çinigaz'a müracaat ediniz. Ödeme yaptıysanız lütfen bu mesajı dikkate almayınız. B021"

Vatandaşlardan gelen tepkilerde; kimisi kartlı sayacının olduğu zaten yükleme yapmazsa doğalgazı kullanamadığını, dolayısıyla neyin ödemesini yapacaklarını sorgulayarak, kızdı.

Kimisi Çinigaz bizi tehdit mi ediyor, nasıl doğal gazımı keser diye öfkelendi.

Kimisi ulaşmayan fatura olur da bu mesaj gönderildiği düşünülerek, gaz açma kapama bedelinin de yüksek olduğunu bilerek telaşa kapılıp, soluğu Çinigaz'da aldı.

Kimisi ben zaten ödeme yapıyorum, gelen bu mesajdan rahatsız oldum, zaten insanlar ödeme sıkıntısı yaşayıp duruyor, bu tür mesajlar gönderilerek rahatsız edilmek istemiyorum dedi.  

Bazısı da ne abone numarası, ne son ödeme tarihi, ne de tutar belli, madem mesaj göndereceksiniz diğer şirketler gibi detaylı yazın da işe yarasın düşüncesinde.

Aboneler hem ödeme noktalarında, hem Çinigaz önünde, içinde yoğun kuyruklar oluştururken, bir kısmı da telefonlarla bu mesajı neden gönderdiklerini sorguladılar.

Çinigaz yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre; üç aydır bir sms şirketi ile anlaşmalarının olduğu fakat sistemsel sıkıntı nedeni ile bilgilendirme mesajlarını abonelere ulaştıramadıklarını, farklı bir sms şirketi ile anlaşmaya varıldığını ve bundan sonra her ay düzenli bir şekilde mesajla bilgilendirme yapılacağı; yazılan mesajda ödeme yaptıysan dikkate almayınız şeklinde de belirtildiği, KVK (Kişisel Verileri Koruma) kanuna göre verilerin gizliliği dolayısıyla abone no, tutar gibi bilgileri mesajda belirtmediklerini, farklı kurum / şirketlerin de bu tür bilgilendirme mesajı gönderdiklerini fakat Çinigaz gönderince abonelerin bu kadar tepki göstermesine anlam veremediklerini belirttiler. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.