Çayca'da 400 Fidan Toprakla Buluştu

Spor 24.03.2021 - 17:57, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3518+ kez okundu.
 

Çayca'da 400 Fidan Toprakla Buluştu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Vali Ali Çelik ve protokolün katılımıyla yapılan etkinlikte 400 fidan toprakla buluşturuldu.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Vali Ali Çelik ve protokolün katılımıyla yapılan etkinlikte 400 fidan toprakla buluşturuldu.  21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya’nın Çayca Köyü’nde “Ağaç Bayramı ve Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi. “ORMAN VARLIĞIMIZ 22 MİLYON 900 BİN HEKTARA ULAŞTI” Son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla Türkiye’nin orman varlığını artıran dünyadaki ender ülkelerden biri olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “1973 yılında 20 milyon 199 bin hektar olan orman varlığımız günümüzde 22 milyon 900 bin hektara ulaştı. Yılda ortalama 350 milyon adet fidan üretimi yapılarak 49 milyon dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Bu devletimizin ve milletimizin çok önemli bir başarısıdır” dedi.   “GELECEĞE YEŞİL VATAN BIRAKMALIYIZ” Sağlıklı ve yaşanabilir bir doğa için ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Ali Çelik, “Her bir ağacın suya ve yaşama uzanan bir dua olduğuna inanıyorum. Gelecek nesillere yeşil vatan bırakma gayesi ve çabası içinde olmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığımız, orman teşkilatımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bizlere düşen de hem birey hem idareci hem de sivil toplum örgütleri olarak bu çalışmalara destek olmak” diye konuştu. “ESAS MESELE ORMAN YANGINLARIYLA KARŞI KARŞIYA KALMAMAK” Orman varlığının artırılması kadar yaşatılması ve korunmasının da önemli olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Orman yangınlarının kontrol altına alınması ve söndürülmesinde tüm vatandaşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle hep beraber çaba içerisinde oluyoruz; ama esas mesele orman yangınlarıyla karşı karşıya kalmamak. En küçüğümüzden en büyüğümüze orman sevgisini ve koruma bilincini aşılamalıyız. ” dedi.  Vali Ali Çelik, orman yangınlarında hayatını kaybeden şehitlere de Allah’tan rahmet diledi. Program, edilen duanın ardından fidanların dikilmesiyle sona erdi. Programa; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ile bazı daire müdürleri katıldı.  - DORUK
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Vali Ali Çelik ve protokolün katılımıyla yapılan etkinlikte 400 fidan toprakla buluşturuldu.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Vali Ali Çelik ve protokolün katılımıyla yapılan etkinlikte 400 fidan toprakla buluşturuldu. 

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya’nın Çayca Köyü’nde “Ağaç Bayramı ve Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi.

“ORMAN VARLIĞIMIZ 22 MİLYON 900 BİN HEKTARA ULAŞTI”

Son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla Türkiye’nin orman varlığını artıran dünyadaki ender ülkelerden biri olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “1973 yılında 20 milyon 199 bin hektar olan orman varlığımız günümüzde 22 milyon 900 bin hektara ulaştı. Yılda ortalama 350 milyon adet fidan üretimi yapılarak 49 milyon dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Bu devletimizin ve milletimizin çok önemli bir başarısıdır” dedi.  

“GELECEĞE YEŞİL VATAN BIRAKMALIYIZ”

Sağlıklı ve yaşanabilir bir doğa için ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Ali Çelik, “Her bir ağacın suya ve yaşama uzanan bir dua olduğuna inanıyorum. Gelecek nesillere yeşil vatan bırakma gayesi ve çabası içinde olmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığımız, orman teşkilatımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bizlere düşen de hem birey hem idareci hem de sivil toplum örgütleri olarak bu çalışmalara destek olmak” diye konuştu.

“ESAS MESELE ORMAN YANGINLARIYLA KARŞI KARŞIYA KALMAMAK”

Orman varlığının artırılması kadar yaşatılması ve korunmasının da önemli olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Orman yangınlarının kontrol altına alınması ve söndürülmesinde tüm vatandaşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle hep beraber çaba içerisinde oluyoruz; ama esas mesele orman yangınlarıyla karşı karşıya kalmamak. En küçüğümüzden en büyüğümüze orman sevgisini ve koruma bilincini aşılamalıyız. ” dedi. 

Vali Ali Çelik, orman yangınlarında hayatını kaybeden şehitlere de Allah’tan rahmet diledi.

Program, edilen duanın ardından fidanların dikilmesiyle sona erdi.

Programa; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ile bazı daire müdürleri katıldı.  - DORUK
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.