BM Kalkınma Programlarında Kütahya Belediyesi, Pilot Belediye Seçildi

Spor 12.01.2022 - 23:58, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3273+ kez okundu.
 

BM Kalkınma Programlarında Kütahya Belediyesi, Pilot Belediye Seçildi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın görüşleri de alınarak BM Kalkınma Programı LAR III Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi'nin bütçe içi işletme modeliyle pilot belediye seçildi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın görüşleri de alınarak BM Kalkınma Programı LAR III Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi'nin bütçe içi işletme modeliyle pilot belediye seçildi.  LAR III Projesi, geçmiş projelerin de çıktılarından faydalanılarak ortak yararlanıcılar olan İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile belediyelerin kapasitelerinin artırılmasına ve yerel yönetim sisteminde katılımcılığı sağlamaya yönelik bir dizi faaliyetin gerçekleştirilmesini amaçlıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı LAR III Proje Ekibi’nin önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın uygun görüşleri neticesinde Kütahya Belediyesi, bütçe içi işletme alanında pilot çalışma yapılacak yerel yönetimlerden tek il olarak seçilmiştir. Yerel Yönetim Reformu Destek Projesi III. Aşaması önceki aşamalarda olduğu gibi bir kapasite geliştirme projesidir. Bir diğer deyişle belediyelerimize mali yönden bir katkı sağlamamaktadır. Ancak kapasite arttırımı  boyutu ile  hem merkezi yönetimde karar alma konumunda olan İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yönelik özellikle mevzuat geliştirme ve izleme konusunda destek olurken hem de ; belediyelerimizin proje faaliyetlerine ve çıktılarına  aktif katkı sağlamasını teşvik edici mekanizmaları sayesinde belediyelerimizi de proje uygulama sürecinden kapasitelerini artıracak şekilde yararlanmalarını sağlamaktadır. Bu doğrultuda LAR III Projesi belediyelerimize; Performans Yönetim Sistem çalışmasında pilot belediye olma imkanları yaratarak, Farklı Büyükşehir Modelleri Geliştirme Çalışmasında tecrübe paylaşımı sağlayacak belediye eşleştirmelerine katılımlarını temin ederek, Hizmet Standartları Belirleme çalışmasında odak grup çalışmalarına katılmalarına imkan vererek Katılımcı Yerel Yönetişim Modeli uygulaması içinde pilot belediye olma imkanı tanıyarak , projemizden yararlanma imkanı sağlayacağı gibi , bunlarla sınırlı kalmamak üzere belediyelerimizin düzenlenecek bir çok çalıştay, yüzyüze mülakat, konferanslara davet edilmeleri  suretiyle   bilgi paylaşımı imkanlarını arttırmak suretiyle de proje faaliyetlerinden yararlanma imkanını sunmaktadır. - DORUK Fatma
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın görüşleri de alınarak BM Kalkınma Programı LAR III Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi'nin bütçe içi işletme modeliyle pilot belediye seçildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın görüşleri de alınarak BM Kalkınma Programı LAR III Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi'nin bütçe içi işletme modeliyle pilot belediye seçildi.

 LAR III Projesi, geçmiş projelerin de çıktılarından faydalanılarak ortak yararlanıcılar olan İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile belediyelerin kapasitelerinin artırılmasına ve yerel yönetim sisteminde katılımcılığı sağlamaya yönelik bir dizi faaliyetin gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı LAR III Proje Ekibi’nin önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın uygun görüşleri neticesinde Kütahya Belediyesi, bütçe içi işletme alanında pilot çalışma yapılacak yerel yönetimlerden tek il olarak seçilmiştir.

Yerel Yönetim Reformu Destek Projesi III. Aşaması önceki aşamalarda olduğu gibi bir kapasite geliştirme projesidir. Bir diğer deyişle belediyelerimize mali yönden bir katkı sağlamamaktadır. Ancak kapasite arttırımı  boyutu ile  hem merkezi yönetimde karar alma konumunda olan İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yönelik özellikle mevzuat geliştirme ve izleme konusunda destek olurken hem de ; belediyelerimizin proje faaliyetlerine ve çıktılarına  aktif katkı sağlamasını teşvik edici mekanizmaları sayesinde belediyelerimizi de proje uygulama sürecinden kapasitelerini artıracak şekilde yararlanmalarını sağlamaktadır.

Bu doğrultuda LAR III Projesi belediyelerimize;

  • Performans Yönetim Sistem çalışmasında pilot belediye olma imkanları yaratarak,
  • Farklı Büyükşehir Modelleri Geliştirme Çalışmasında tecrübe paylaşımı sağlayacak belediye eşleştirmelerine katılımlarını temin ederek,
  • Hizmet Standartları Belirleme çalışmasında odak grup çalışmalarına katılmalarına imkan vererek
  • Katılımcı Yerel Yönetişim Modeli uygulaması içinde pilot belediye olma imkanı tanıyarak , projemizden yararlanma imkanı sağlayacağı gibi ,

bunlarla sınırlı kalmamak üzere belediyelerimizin düzenlenecek bir çok çalıştay, yüzyüze mülakat, konferanslara davet edilmeleri  suretiyle   bilgi paylaşımı imkanlarını arttırmak suretiyle de proje faaliyetlerinden yararlanma imkanını sunmaktadır. - DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.