BİNTEZ: Emekli Maaşları, Asgari Ücretin Altında Kaldı!

Güncel 02.01.2019 - 23:33, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3133+ kez okundu.
 

BİNTEZ: Emekli Maaşları, Asgari Ücretin Altında Kaldı!

Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ bir açıklama yaptı.
Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ bir açıklama yaptı. Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ: " Aralık 2018 ayının son haftasında komisyon üyeleri, anlaştı. Asgari ücret belirleme çalışmaları Aralık ayı son haftasında tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda Asgari ücret Net 2.020,59 Lira olarak belirlendi. Asgari ücretliye yapılan zam oranı     26,05 oldu.                   2018 Yılının Aralık ayı enflasyon rakamı Ocak ayının 3 ‘ünde açıklanacak. Açıklanacak bu rakama göre son altı ayın enflasyonu bulunacak. Bulunan bu rakama göre de İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin 2019 Ocak ayı zammı belli olacak. Şu ana kadar son beş ayın enflasyon oranı   10 oranı dolaylarında Aralık ayının enflasyonunun rakamı fazla etkilemeyeceği görülmektedir. Dolayısıyla açıklanacak Aralık enflasyonu ile yapılacak zam oranı    10'u pek aşmayacak. Şayet eksi çıkarsa hesaplar emeklinin aleyhine sonlanacak.                  Bu durumda 2 bin Liranın altında maaş alan İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin maaş zammı beklentilerin altında gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yüksek sayıda İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin Ocak 2019 ayında alacakları maaş tutarı Asgari ücretin altında kalacaktır.                  Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacaktır.                  Emekliler uzun zamandır maaş zammı beklemekteler. Yapılacak muhtemel zamlar onların beklentisini karşılamayacak.                  Asgari ücretliler zamlı maaşlarını Ocak ayı sonunda alacaklar. Emeklilerin de bu ay alacakları zamla maaşları, Asgari ücretin altında ödenecek olması onları epey üzecektir.                  Emeklilerin beklentisi bu sorunun en kısa zamanda halledilmesidir. Yetkililerin bu soruna duyarsız kalmayacağını ümit etmektedirler." Dedi. - DORUK
Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ bir açıklama yaptı.

Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacağını belirten Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ bir açıklama yaptı.

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan BİNTEZ: " Aralık 2018 ayının son haftasında komisyon üyeleri, anlaştı. Asgari ücret belirleme çalışmaları Aralık ayı son haftasında tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda Asgari ücret Net 2.020,59 Lira olarak belirlendi. Asgari ücretliye yapılan zam oranı     26,05 oldu.

                  2018 Yılının Aralık ayı enflasyon rakamı Ocak ayının 3 ‘ünde açıklanacak. Açıklanacak bu rakama göre son altı ayın enflasyonu bulunacak. Bulunan bu rakama göre de İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin 2019 Ocak ayı zammı belli olacak. Şu ana kadar son beş ayın enflasyon oranı   10 oranı dolaylarında Aralık ayının enflasyonunun rakamı fazla etkilemeyeceği görülmektedir. Dolayısıyla açıklanacak Aralık enflasyonu ile yapılacak zam oranı    10'u pek aşmayacak. Şayet eksi çıkarsa hesaplar emeklinin aleyhine sonlanacak.

                 Bu durumda 2 bin Liranın altında maaş alan İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin maaş zammı beklentilerin altında gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yüksek sayıda İşçi ve Bağ kur Emeklilerinin Ocak 2019 ayında alacakları maaş tutarı Asgari ücretin altında kalacaktır.

                 Emekli oldukları tarihte Asgari ücretin altında maaş bağlanmayan emeklilerin maaşları Asgari ücretin altında olacaktır.

                 Emekliler uzun zamandır maaş zammı beklemekteler. Yapılacak muhtemel zamlar onların beklentisini karşılamayacak.

                 Asgari ücretliler zamlı maaşlarını Ocak ayı sonunda alacaklar. Emeklilerin de bu ay alacakları zamla maaşları, Asgari ücretin altında ödenecek olması onları epey üzecektir.

                 Emeklilerin beklentisi bu sorunun en kısa zamanda halledilmesidir. Yetkililerin bu soruna duyarsız kalmayacağını ümit etmektedirler." Dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.