Başkan Özdemir: İlimizdeki İhtiyaçtan Dolayı, Esnaf Derneği'ni Kurduk

Spor 25.10.2019 - 13:29, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2596+ kez okundu.
 

Başkan Özdemir: İlimizdeki İhtiyaçtan Dolayı, Esnaf Derneği'ni Kurduk

Kütahya’da çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren esnafların ticari, ekonomik, hukuki, ahlaki ve kültürel içerikli herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Kamu Kurum ve Kuruluşlarla problemin çözümü için diyalog kurmak amacıyla Kütahya Esnaf Derneği kurulduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ali İhsan Özdemir, “Kütahya’da böyle bir ihtiyaç var dedik. Nedir bu ihtiyaç? Esnaf kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi noktasında el birliği halinde iyi bir çalışmayla, asla bir kavga ortamı yaşatmadan beşeri ilişkilerle bu sorunları çözmek" dedi.
Geçtiğimiz hafta kuruluşu biten Kütahya Esnaf Derneği’ni tanıtmak amacıyla Dernek Başkanı Ali İhsan Özdemir ve dernek kurucu üyeleri, yerel basın ile bir araya geldi. Ticaret ve Esnaf Odalarıyla iş birliği yaparak Kütahya ile ilgili sosyal ve kültürel projeler üretmek, çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren esnafların herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Kamu Kurum ve Kuruluşlarla problemin çözümü için diyalog kurmak amacıyla Kütahya Esnaf Derneğini kurmaya karar verdiklerini ifade eden Özdemir, “Rızkının peşinde olan, helal haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şükreden zor durumlarda olduğu zamanlarda hayır dileyen ve sabır gösteren, sabahları iş yerinde besmele ile başlayıp akşam şükür ile kepenk indiren onurlu ve mümtaz şahsiyetli esnaf kardeşlerimizle birlikte Kütahya’mızın sosyo kültürel zenginliklerinin artmasını sağlamak. Bizlere siyasi ve ticari sahada üzerimize bir görev düştüğü taktirde Kütahya’mızı en güzel şekilde temsil etmek. İstedik ki belediyede olan bazı sıkıntılar veya diğer kurumlarda sıkıntıları olanlar,  esnaf odası ticaret odası  ayrımı yapmadan, bir sorun varsa, mesleki bir sorun söz konusuysa akılcı bir çözümle onun yanında yer alıp bu konuda bir çare arayışı içerisinde olmalarını bekledik. Ancak gördük ki bazı kurumlara gittiğimiz zaman, özellikle ticari odalardan öyle bir ilgi göremedik. Beşeri münasebetlerle bu işleri çözelim diye düşündük o da olmadı. Dolayısıyla Kütahya’da böyle bir ihtiyaç var dedik. Nedir bu ihtiyaç? Esnaf kardeşlerimizin bu tip sıkıntıları giderilmesi noktasında el birliği halinde iyi bir çalışmayla, asla bir kavga ortamı yaşatmadan beşeri ilişkilerle bu sorunları çözmek. Amacımız bu. Derneğimizi yeni kurduk. Geçen hafta kuruluşumuz bitti. Arkadaşlarımızın hepsi değişik mesleklerde ticaretle uğraşıyor. Ticaret odasına bağlı olan var, diğer esnaf odalarına bağlı olan arkadaşlarımız var. Asla bir kuruma veya bir odaya bağlı olmadan hepsi karşılık bir şekilde böyle bir çalışma yaptık. İnşallah Kütahya’mıza hayırlı olur.  Biz bu derneği genelde Kütahya’daki fakir fukara yardımlaşmaları, dini ve milli bayramlardaki birtakım dayanışmalar içinde olmak için, maddi manevi desteklerle esnaf kardeşlerimizin de işbirliği içinde yaşanması gereken en iyi seviyeye yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.  Kütahya Esnaf Derneği’nin Yönetim Kurulu: Ali İhsan Özdemir (Başkan), Emine Banu Özdoğalarlı, İsmail Koç, Ahmet Saygıner, Hüseyin Acar, Selim Küçük, Havva Aydın - DORUK
Kütahya’da çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren esnafların ticari, ekonomik, hukuki, ahlaki ve kültürel içerikli herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Kamu Kurum ve Kuruluşlarla problemin çözümü için diyalog kurmak amacıyla Kütahya Esnaf Derneği kurulduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ali İhsan Özdemir, “Kütahya’da böyle bir ihtiyaç var dedik. Nedir bu ihtiyaç? Esnaf kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi noktasında el birliği halinde iyi bir çalışmayla, asla bir kavga ortamı yaşatmadan beşeri ilişkilerle bu sorunları çözmek" dedi.

Geçtiğimiz hafta kuruluşu biten Kütahya Esnaf Derneği’ni tanıtmak amacıyla Dernek Başkanı Ali İhsan Özdemir ve dernek kurucu üyeleri, yerel basın ile bir araya geldi. Ticaret ve Esnaf Odalarıyla iş birliği yaparak Kütahya ile ilgili sosyal ve kültürel projeler üretmek, çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren esnafların herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Kamu Kurum ve Kuruluşlarla problemin çözümü için diyalog kurmak amacıyla Kütahya Esnaf Derneğini kurmaya karar verdiklerini ifade eden Özdemir, “Rızkının peşinde olan, helal haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şükreden zor durumlarda olduğu zamanlarda hayır dileyen ve sabır gösteren, sabahları iş yerinde besmele ile başlayıp akşam şükür ile kepenk indiren onurlu ve mümtaz şahsiyetli esnaf kardeşlerimizle birlikte Kütahya’mızın sosyo kültürel zenginliklerinin artmasını sağlamak.

Bizlere siyasi ve ticari sahada üzerimize bir görev düştüğü taktirde Kütahya’mızı en güzel şekilde temsil etmek. İstedik ki belediyede olan bazı sıkıntılar veya diğer kurumlarda sıkıntıları olanlar,  esnaf odası ticaret odası  ayrımı yapmadan, bir sorun varsa, mesleki bir sorun söz konusuysa akılcı bir çözümle onun yanında yer alıp bu konuda bir çare arayışı içerisinde olmalarını bekledik. Ancak gördük ki bazı kurumlara gittiğimiz zaman, özellikle ticari odalardan öyle bir ilgi göremedik. Beşeri münasebetlerle bu işleri çözelim diye düşündük o da olmadı. Dolayısıyla Kütahya’da böyle bir ihtiyaç var dedik. Nedir bu ihtiyaç?

Esnaf kardeşlerimizin bu tip sıkıntıları giderilmesi noktasında el birliği halinde iyi bir çalışmayla, asla bir kavga ortamı yaşatmadan beşeri ilişkilerle bu sorunları çözmek. Amacımız bu. Derneğimizi yeni kurduk. Geçen hafta kuruluşumuz bitti. Arkadaşlarımızın hepsi değişik mesleklerde ticaretle uğraşıyor. Ticaret odasına bağlı olan var, diğer esnaf odalarına bağlı olan arkadaşlarımız var. Asla bir kuruma veya bir odaya bağlı olmadan hepsi karşılık bir şekilde böyle bir çalışma yaptık. İnşallah Kütahya’mıza hayırlı olur.  Biz bu derneği genelde Kütahya’daki fakir fukara yardımlaşmaları, dini ve milli bayramlardaki birtakım dayanışmalar içinde olmak için, maddi manevi desteklerle esnaf kardeşlerimizin de işbirliği içinde yaşanması gereken en iyi seviyeye yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi. 

Kütahya Esnaf Derneği’nin Yönetim Kurulu: Ali İhsan Özdemir (Başkan), Emine Banu Özdoğalarlı, İsmail Koç, Ahmet Saygıner, Hüseyin Acar, Selim Küçük, Havva Aydın - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.