Başkan AYDIN: Madenler Medeniyet ve Refaha Giden Değerlerimizdir

Güncel 04.12.2020 - 14:28, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2550+ kez okundu.
 

Başkan AYDIN: Madenler Medeniyet ve Refaha Giden Değerlerimizdir

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN, 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN, 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN: "Her yıl 4 Aralık tarihi dünya madenciler günü olarak anılmakta. Birçok meslek gurubuna atfedilen belirli günler olduğu gibi 4 Aralık'ta madencileri anmak için bir vesile olmaktadır. Genel anlamda madenler ve madencilik, insanlık tarihindeki devirlerin isim babası olmuş, insanların medeniyetle ulaşması ve tanışmasında önemli rol oynamıştır. İnsanlık tarihine yön veren madenler, bulundukları bölgelere ve insanlığa refah getirmiştir. Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri olan, aklımıza gelebilecek her ne var ise bunu madenlerimize borçluyuz. Bu denli hayatımızı etkileyen, ekonomik değeri olan madenlerimize emek veren, bu sektörde çalışanları da madenci olarak adlandırıyoruz. Madenciler emek verdikleri sektör itibarı ile zor, meşakattli ve bir o kadarda riskli bir iş yapmaktadırlar. Ancak ne var ki, maden emekçileri yaptıkları işin karşılığını ne ekonomik anlamda ne de sosyal statü anlamında alamamaktadırlar. Toplumun gündemine geldikleri zaman, genellikle ya bir göçük, ya bir patlama, ya da başkaca bir ölümlü iş kazası vuku bulmuştur. Biz istiyoruz ki madenciler öldüklerinde değil, sağlıklarında değer görsün. Sadece bir güne sığdırılarak anılmasın. Günlük hayatımızın her alanında alın terlerini gördüğümüz madencilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretilsin. Kütahya için de madenler önemli bir yer teşkil etmektedir. İlimiz maden kaynakları açısından oldukça zengin rezervlere sahip bir bölgede bulunmakta. Bor, linyit, manyezit, altın, gümüş, antimuan başta olmak üzere otuz beş çeşit maden kaynağına sahip bir ilde yaşıyoruz. Bu kaynaklar ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar yapmaktadır. Bu sektörlerde ise binlerce çalışan istihdam edilmektedir. Madenlerimizde insanlığın refahı için çalışan emekçilerimizin beklentisi de, bu refahtan pay almak, çalışma şartlarında iyileştirmeler yapılması ve hak ettiği değeri görmekten başkaca bir şey değildir. Bu özel gün münasebetiyle madencilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi en büyük beklentimizdir. Unutulmamalı ki, madenler medeniyet ve refaha giden değerlerimizdir. Madencilerimizde, bu uğurda çalışan emekçilerdir. Bu vesile ile maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - DORUK
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN, 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN, 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent AYDIN: "Her yıl 4 Aralık tarihi dünya madenciler günü olarak anılmakta. Birçok meslek gurubuna atfedilen belirli günler olduğu gibi 4 Aralık'ta madencileri anmak için bir vesile olmaktadır.

Genel anlamda madenler ve madencilik, insanlık tarihindeki devirlerin isim babası olmuş, insanların medeniyetle ulaşması ve tanışmasında önemli rol oynamıştır.

İnsanlık tarihine yön veren madenler, bulundukları bölgelere ve insanlığa refah getirmiştir. Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri olan, aklımıza gelebilecek her ne var ise bunu madenlerimize borçluyuz.

Bu denli hayatımızı etkileyen, ekonomik değeri olan madenlerimize emek veren, bu sektörde çalışanları da madenci olarak adlandırıyoruz.

Madenciler emek verdikleri sektör itibarı ile zor, meşakattli ve bir o kadarda riskli bir iş yapmaktadırlar.

Ancak ne var ki, maden emekçileri yaptıkları işin karşılığını ne ekonomik anlamda ne de sosyal statü anlamında alamamaktadırlar.

Toplumun gündemine geldikleri zaman, genellikle ya bir göçük, ya bir patlama, ya da başkaca bir ölümlü iş kazası vuku bulmuştur. Biz istiyoruz ki madenciler öldüklerinde değil, sağlıklarında değer görsün. Sadece bir güne sığdırılarak anılmasın.

Günlük hayatımızın her alanında alın terlerini gördüğümüz madencilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretilsin.

Kütahya için de madenler önemli bir yer teşkil etmektedir. İlimiz maden kaynakları açısından oldukça zengin rezervlere sahip bir bölgede bulunmakta.

Bor, linyit, manyezit, altın, gümüş, antimuan başta olmak üzere otuz beş çeşit maden kaynağına sahip bir ilde yaşıyoruz. Bu kaynaklar ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar yapmaktadır. Bu sektörlerde ise binlerce çalışan istihdam edilmektedir.

Madenlerimizde insanlığın refahı için çalışan emekçilerimizin beklentisi de, bu refahtan pay almak, çalışma şartlarında iyileştirmeler yapılması ve hak ettiği değeri görmekten başkaca bir şey değildir.

Bu özel gün münasebetiyle madencilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi en büyük beklentimizdir.

Unutulmamalı ki, madenler medeniyet ve refaha giden değerlerimizdir. Madencilerimizde, bu uğurda çalışan emekçilerdir. Bu vesile ile maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.