Başkan IŞIK’ tan Esnafa Destek

30.12.2020 - 17:16, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 1861+ kez okundu.
 

Başkan IŞIK’ tan Esnafa Destek

Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr.Alim IŞIK’ı makamında ziyaret ederek esnaf ve sanatkârlarımız hakkında istişarede bulundular.
Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr.Alim IŞIK’ı makamında ziyaret ederek esnaf ve sanatkârlarımız hakkında istişarede bulundular. Başkan IŞIK, Kütahya Belediye Encümeninde belediyenin kiracılarına yönelik alınan kararı açıkladı. Başkan IŞIK, daha önce de, Kütahya Belediye Meclisinde Belediyenin kiracısı olduğu esnaflara yönelik 2021 yılı kira artışı yapılmamasına ilişkin kararın yanında, encümende alınan yüzde 50 indirim karar aldıklarını söyledi. Pandemiden Olumsuz Etkilenen Kiracılarımıza 50 İndirim Başkan IŞIK açıklamasında: “Daha önce Kütahya Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince, Kütahya Belediyesinin taşınmazlarında kiracı olan hemşerilerimiz için, 2021 yılında kira artışı yapılmamasını karar bağlamıştık. Son dönemde esnafımızın içinde bulunduğu durum ve yeni çıkan genelge doğrultusunda, iş yeri kapanan, geliri pandemi sürecinde olumsuz etkilenen kiracılarımıza da, yüzde 50 oranında indirim kararını aldık. 2021 Yılında Kira Artışı Olmayacak Üç ay süre ile bu durumdaki toplam 312 esnafımızdan kira bedellerinin yarısını tahsis edeceğiz. 17 esnafımızın tamamen kapalı olmalarından dolayı kiralarını almayacağız. 221 esnafımızın da, bu süreçten etkilenmemesi nedeniyle aynı şekilde kiraları devam edecek. 2021 yılında da bunlardan kira artışı almayacağız. Her iki yolla esnafımıza, belediyemizin 2021 yılı için yapmış olduğu bu katkının toplam bedeli, yaklaşık 3 Milyon TL civarında. Tüm Esnaflarımızın 2021 Yılı Canı Gönülden Kutluyorum Şehrimize ve şehrimizin güzel insanı olan tüm esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum, Rabbim hayırlı kazançlar versin. Tüm esnaflarımızın 2021 yılı canı gönülden kutluyorum” dedi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın her zaman esnafın yanında olduğunu, esnafın sorunlarına karşı sürekli çözümler ürettiğini belirten Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim YİĞİT, yapılan indirimden dolayı teşekkür etti. Başkan YİĞİT: “Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Sayın Alim IŞIK’a, tüm esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Ne zaman esnafın derdi oldu, başkanımız mutlaka bir çözüm üretti. Bugün de belediyenin kiracısı olan 300 esnafa, pandemiden dolayı sıkıntı yaşayan esnafa yüzde 50 indirim yaptı. Kepenkleri kapalı olan 17 esnafımızdan da hiç kira almamak suretiyle, onlara da bir destek verdi. Daha öncede verdiği desteklere de, şahsım ve tüm esnaf teşkilatları adına başkanımıza, encümen üyelerine, meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. -DORUK
Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr.Alim IŞIK’ı makamında ziyaret ederek esnaf ve sanatkârlarımız hakkında istişarede bulundular.

Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr.Alim IŞIK’ı makamında ziyaret ederek esnaf ve sanatkârlarımız hakkında istişarede bulundular.

Başkan IŞIK, Kütahya Belediye Encümeninde belediyenin kiracılarına yönelik alınan kararı açıkladı. Başkan IŞIK, daha önce de, Kütahya Belediye Meclisinde Belediyenin kiracısı olduğu esnaflara yönelik 2021 yılı kira artışı yapılmamasına ilişkin kararın yanında, encümende alınan yüzde 50 indirim karar aldıklarını söyledi.

Pandemiden Olumsuz Etkilenen Kiracılarımıza 50 İndirim

Başkan IŞIK açıklamasında: “Daha önce Kütahya Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince, Kütahya Belediyesinin taşınmazlarında kiracı olan hemşerilerimiz için, 2021 yılında kira artışı yapılmamasını karar bağlamıştık. Son dönemde esnafımızın içinde bulunduğu durum ve yeni çıkan genelge doğrultusunda, iş yeri kapanan, geliri pandemi sürecinde olumsuz etkilenen kiracılarımıza da, yüzde 50 oranında indirim kararını aldık.

2021 Yılında Kira Artışı Olmayacak

Üç ay süre ile bu durumdaki toplam 312 esnafımızdan kira bedellerinin yarısını tahsis edeceğiz. 17 esnafımızın tamamen kapalı olmalarından dolayı kiralarını almayacağız. 221 esnafımızın da, bu süreçten etkilenmemesi nedeniyle aynı şekilde kiraları devam edecek. 2021 yılında da bunlardan kira artışı almayacağız. Her iki yolla esnafımıza, belediyemizin 2021 yılı için yapmış olduğu bu katkının toplam bedeli, yaklaşık 3 Milyon TL civarında.

Tüm Esnaflarımızın 2021 Yılı Canı Gönülden Kutluyorum

Şehrimize ve şehrimizin güzel insanı olan tüm esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum, Rabbim hayırlı kazançlar versin. Tüm esnaflarımızın 2021 yılı canı gönülden kutluyorum” dedi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın her zaman esnafın yanında olduğunu, esnafın sorunlarına karşı sürekli çözümler ürettiğini belirten Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı İbrahim YİĞİT, yapılan indirimden dolayı teşekkür etti. Başkan YİĞİT: “Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Sayın Alim IŞIK’a, tüm esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Ne zaman esnafın derdi oldu, başkanımız mutlaka bir çözüm üretti. Bugün de belediyenin kiracısı olan 300 esnafa, pandemiden dolayı sıkıntı yaşayan esnafa yüzde 50 indirim yaptı. Kepenkleri kapalı olan 17 esnafımızdan da hiç kira almamak suretiyle, onlara da bir destek verdi. Daha öncede verdiği desteklere de, şahsım ve tüm esnaf teşkilatları adına başkanımıza, encümen üyelerine, meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. -DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.