'Çukur Çetesi' çökertildi: 11 Milyar değerinde malvarlığına el konuldu - Videolu Haber

Asayiş (İGF) - İGF | 25.12.2023 - 19:16, Güncelleme: 25.12.2023 - 20:20 1588+ kez okundu.
 

'Çukur Çetesi' çökertildi: 11 Milyar değerinde malvarlığına el konuldu - Videolu Haber

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da düzenlenen 'KAFES-24' Operasyonu ile 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Ele geçirilen ziynet eşyası dudak uçurttu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da düzenlenen 'KAFES-24' Operasyonu ile 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Ele geçirilen ziynet eşyası dudak uçurttu. Operasyonda aralarında örgüt elebaşı Bayram Dinçer’in de yer aldığı 43 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 'KAFES-24' operasyonu düzenlendi. Organize suç örgütünün Antalya ili genelinde: Mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde “konkordato” ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye’ye “Hawala” yöntemi ile kara para transferi yaptıkları, örgütlü olarak işledikleri; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi. Bakan Yerlikaya KAFES-24 operasyonu kapsamında Antalya'da Çukur Çetesi'ne yönelik düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirilenleri de şöyle açıkladı: 3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 85 adet tapu, 680 adet senet, 380 adet çek, 18.500 adet araç satışı sözleşmesi, 800 adet vekaletname, 80 adet banka cüzdanı, 60 adet kredi kartı, 2 adet kripto para soğuk cüzdan, 80 adet para transferi içeren ajanda, 66 adet cep telefonu, 36.000 Dolar ve 80.000 TL ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi. MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi’nin bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 Milyar TL değerindeki malvarlıklarına (Banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 Şirket) el konuldu. Bakan Yerlikaya operasyonu düzenleyen birimleri tebrik ederek, "Kemer Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK yetkililerimizi, Operasyonu gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı ile Antalya İl Jandarma Komutanlığımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle." dedi. - PHA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da düzenlenen 'KAFES-24' Operasyonu ile 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Ele geçirilen ziynet eşyası dudak uçurttu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da düzenlenen 'KAFES-24' Operasyonu ile 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Ele geçirilen ziynet eşyası dudak uçurttu.

Operasyonda aralarında örgüt elebaşı Bayram Dinçer’in de yer aldığı 43 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Çukur Çetesi' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 'KAFES-24' operasyonu düzenlendi.

Organize suç örgütünün Antalya ili genelinde:
Mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde “konkordato” ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye’ye “Hawala” yöntemi ile kara para transferi yaptıkları, örgütlü olarak işledikleri; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi.

Bakan Yerlikaya KAFES-24 operasyonu kapsamında Antalya'da Çukur Çetesi'ne yönelik düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirilenleri de şöyle açıkladı:

3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği, 85 adet tapu, 680 adet senet, 380 adet çek, 18.500 adet araç satışı sözleşmesi, 800 adet vekaletname, 80 adet banka cüzdanı, 60 adet kredi kartı, 2 adet kripto para soğuk cüzdan, 80 adet para transferi içeren ajanda, 66 adet cep telefonu, 36.000 Dolar ve 80.000 TL ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi’nin bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 Milyar TL değerindeki malvarlıklarına (Banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 Şirket) el konuldu.

Bakan Yerlikaya operasyonu düzenleyen birimleri tebrik ederek, "Kemer Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK yetkililerimizi, Operasyonu gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı ile Antalya İl Jandarma Komutanlığımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle." dedi. - PHA

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.