Bakanlık ve KSBÜ Afiliasyonu Yenilendi

Sağlık 28.06.2020 - 14:28, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2793+ kez okundu.
 

Bakanlık ve KSBÜ Afiliasyonu Yenilendi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Birlikte Kullanım Protokolü” (afiliasyon) yenilendi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Birlikte Kullanım Protokolü” (afiliasyon) yenilendi. Sağlık Bakanlığı ile KSBÜ’nün Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanımına yönelik, 2012 yılında yapılan iş birliğinin devam ettirilmesi yönünde hazırlanan yeni protokol; Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından imzalandı. ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN ŞARTLAR YENİLENDİ Yenilenen protokol doğrultusunda hastanede görev yapan öğretim üyeleri ile tek tek sözleşme yapılacak. Bunun dışında her bir öğretim üyesinden belirli düzeyde bilimsel faaliyet ile sağlık hizmetlerinde nitelik ve verimlilik beklenilecek. KÜTAHYA SAĞLIK ALANINDA İDEAL BİR ÇALIŞMA MODELİ SUNUYOR Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kütahya’nın afiliasyon konusunda en az sorun ve ideal bir çalışma modeli sunduğunu belirterek, bunun için Rektör Kavuncu’ya teşekkürlerini sundular. KÜTAHYA’NIN BUGÜN VE GELECEKTEKİ SAĞLIK İHTİYAÇLARI ARZ EDİLDİ Protokolü olumlu ve akademisyenler için motive edici bulduğunu belirten Rektör Kavuncu, “Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile birlikte bugün afiliasyon protokolünü yeniledik. Sayın yetkililerimizin Kütahya için belirttikleri olumlu görüşler bizleri mutlu etti. Afiliasyon konusunda en az sorun yaşayan şehirlerden biriyiz. Bunun dışında olması gerek bir çalışma modeli sunduğumuz, sayın yetkililerimiz tarafından vurgulandı. Aynı zamanda, bugün ve gelecekteki sağlık ihtiyaçlarımızı arz ettik. Şehir Hastanesinin de büyük bir hızla devam ettiğini karşılıklı olarak konuştuk.” dedi. - DORUK
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Birlikte Kullanım Protokolü” (afiliasyon) yenilendi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasında Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Birlikte Kullanım Protokolü” (afiliasyon) yenilendi.

Sağlık Bakanlığı ile KSBÜ’nün Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanımına yönelik, 2012 yılında yapılan iş birliğinin devam ettirilmesi yönünde hazırlanan yeni protokol; Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından imzalandı.

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN ŞARTLAR YENİLENDİ

Yenilenen protokol doğrultusunda hastanede görev yapan öğretim üyeleri ile tek tek sözleşme yapılacak. Bunun dışında her bir öğretim üyesinden belirli düzeyde bilimsel faaliyet ile sağlık hizmetlerinde nitelik ve verimlilik beklenilecek.

KÜTAHYA SAĞLIK ALANINDA İDEAL BİR ÇALIŞMA MODELİ SUNUYOR

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kütahya’nın afiliasyon konusunda en az sorun ve ideal bir çalışma modeli sunduğunu belirterek, bunun için Rektör Kavuncu’ya teşekkürlerini sundular.

KÜTAHYA’NIN BUGÜN VE GELECEKTEKİ SAĞLIK İHTİYAÇLARI ARZ EDİLDİ

Protokolü olumlu ve akademisyenler için motive edici bulduğunu belirten Rektör Kavuncu, “Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile birlikte bugün afiliasyon protokolünü yeniledik. Sayın yetkililerimizin Kütahya için belirttikleri olumlu görüşler bizleri mutlu etti. Afiliasyon konusunda en az sorun yaşayan şehirlerden biriyiz. Bunun dışında olması gerek bir çalışma modeli sunduğumuz, sayın yetkililerimiz tarafından vurgulandı. Aynı zamanda, bugün ve gelecekteki sağlık ihtiyaçlarımızı arz ettik. Şehir Hastanesinin de büyük bir hızla devam ettiğini karşılıklı olarak konuştuk.” dedi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.