AZOT FABRİKASINDAKİ PATLAMA KORKUTTU

Güncel 08.07.2019 - 09:54, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 3584+ kez okundu.
 

AZOT FABRİKASINDAKİ PATLAMA KORKUTTU

Azot fabrikasında gaz sıkışması nedeni ile meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmaması sevindirdi.
Akşam saatlerinde Kütahya-Eskişehir kara yolunun 7. kilometresindeki bir azot fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlenen ve kentin büyük bölümünde duyulan patlamada, herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı. Patlama sonrası Kütahya Valisi Sayın Dr.Ömer Toraman ve İl Emniyet Müdürü olay yerine giderek çalışmaları yakından takip ettiler. Patlamanın ardından  bir açıklama yapan Vali Toraman..''Yapılan ilk araştırmada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, patlamanın tesisin bacasında meydana gelen bir gaz sıkışmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Tabi bu bizleri sevindirdi. Şu an içeride çalışan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Patlama neticesinde herhangi bir zehirli gaz sızıntısının söz konusu olmadığını,çevreye herhangi etkisi olan bir hadise de değil. Dolayısıyla şu anda tüm arkadaşlarımız, sağlık, AFAD, itfaiye teşkilatımız, görevli tüm arkadaşlar burada bulunuyorlar. Her türlü ihtimale karşı bekliyorlar ancak hadisenin herhangi bir risk oluşturmadığını, dolayısıyla vatandaşlarımızın müsterih olmasını ifade etmek isterim.Şu anda öyle bir tespitimiz yok. AFAD ekiplerimiz hassas ölçüm cihazıyla ölçümler de yapıyor. Bacadan normalde çıkması gereken gazın birikerek topluca çıkmasından kaynaklandığı anlaşılıyor. Yani normalde baca gazı bu. Yoğun duman olarak gördüğümüz gaz normal baca gazı. İnsanlara herhangi bir risk teşkil edecek mahiyette değil." dedi. Şehrin hemen hemen her noktasından suyulan patlamanın can kaybı ve yaralanma olmadan atlatılmış olması herkesi sevindird.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER
Azot fabrikasında gaz sıkışması nedeni ile meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmaması sevindirdi.

Akşam saatlerinde Kütahya-Eskişehir kara yolunun 7. kilometresindeki bir azot fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlenen ve kentin büyük bölümünde duyulan patlamada, herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Patlama sonrası Kütahya Valisi Sayın Dr.Ömer Toraman ve İl Emniyet Müdürü olay yerine giderek çalışmaları yakından takip ettiler.
Patlamanın ardından  bir açıklama yapan Vali Toraman..''Yapılan ilk araştırmada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, patlamanın tesisin bacasında meydana gelen bir gaz sıkışmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Tabi bu bizleri sevindirdi. Şu an içeride çalışan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Patlama neticesinde herhangi bir zehirli gaz sızıntısının söz konusu olmadığını,çevreye herhangi etkisi olan bir hadise de değil. Dolayısıyla şu anda tüm arkadaşlarımız, sağlık, AFAD, itfaiye teşkilatımız, görevli tüm arkadaşlar burada bulunuyorlar. Her türlü ihtimale karşı bekliyorlar ancak hadisenin herhangi bir risk oluşturmadığını, dolayısıyla vatandaşlarımızın müsterih olmasını ifade etmek isterim.Şu anda öyle bir tespitimiz yok. AFAD ekiplerimiz hassas ölçüm cihazıyla ölçümler de yapıyor. Bacadan normalde çıkması gereken gazın birikerek topluca çıkmasından kaynaklandığı anlaşılıyor. Yani normalde baca gazı bu. Yoğun duman olarak gördüğümüz gaz normal baca gazı. İnsanlara herhangi bir risk teşkil edecek mahiyette değil." dedi.
Şehrin hemen hemen her noktasından suyulan patlamanın can kaybı ve yaralanma olmadan atlatılmış olması herkesi sevindird.DORUK HABER-Hüdayim GÜLER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.