ARABACI: Milli Görüş Felsefisine Sahip Partiler Birleşir Mi? Koalisyon ve İttifak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Siyaset 27.10.2021 - 00:52, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2644+ kez okundu.
 

ARABACI: Milli Görüş Felsefisine Sahip Partiler Birleşir Mi? Koalisyon ve İttifak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunal, Doruk Gazetesi Kurucumuz Ahmet Arabacı'nın milli görüş ve ittifak, koalisyon hükümetleri ile ilgili sorusunu yanıtladı.
Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunal, Doruk Gazetesi Kurucumuz Ahmet Arabacı'nın milli görüş ve ittifak, koalisyon hükümetleri ile ilgili sorusunu yanıtladı. Gazetemiz Kurucusu Ahmet Arabacı'nın "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır ama artık günümüzde siyasi partiler enflasyonu yaşamaya başladık. Geçmişte bundan çok sıkıntı çekildi, geçmişte koalisyon hükümetlerinden sıkıntı çekildiği, yaşandığı iddia edildi hep. Şimdi ittifakların koalisyon hükümetlerinden ne farkı var? Koalisyon hükümetlerinde farklı dünya görüşü olan iki parti bir araya gelip daha ideal hizmetler götürebiliyordu. "Karşımızdakini Düşman Olarak Değil, Rakip Olarak Görmeliyiz" Milli Görüşü temsil ettiğini iddia eden partiler olan Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi farklı iki ittifakta yer alırsa milli görüşü kim nerede temsil etmiş olacak, Milli Görüş felsefesi etrafında bir araya gelme, daha güçlü olma şansı var mı?" sorusuna İl Başkanı Ahmet Sunar; "Mevcut iktidar tarafından bu devlet koalisyon hükümetlerinden çok çekti söylemi sürekli pompalanıyor. Sıkıntılı dönemler de yaşadık, az önce söylediğim tüm çalışmaları koalisyon dönemlerinden yaptık. Belediye dönemleri, Refah Yol hükümeti gibi dönemlerde biz bu çalışmaların hepsini yürütebildik, yeter ki karşımızdakini bir düşman olarak değil bir rakip olarak, gerektiğinde beraber iş yapabileceğimiz insanlar olarak görelim. 74 yılında CHP ile koalisyon yaptık, Kıbrıs Zaferi ortaya çıktı. Erbakan Hocamızın bir lafı var; "Ülkemizin insanının üzeri közlenmiş bir kor gibidir. Külünü üfledimizde altında kor çıkar" Bu yüzden bu ülkenin insanlarının bir araya geldiklerinde bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz. Kürdüyle, Türküyle, lazıyla, çerkeziyle, abazasıyla bin yıldan beri bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bizim hamurumuz bu topraklarda beraber yoğruldu. Farklı bir sonuç beklemek söz konusu olmaz. İttifaklarda sadece seçimle alakalı durumlar söz konusu olabiliyor, bir de organik olarak şuanda MHP organik olarak AK Parti'yi destekliyor. Yani olumlu, olumsuz her şeyini destekleyerek o ittifakın içinde yer alıyor. Koalisyonlarda herkes kendi bağımsızlığını muhafaza edip, ortak faaliyetlerde bir araya geliyor" dedi. Milli görüşle ilgili olan Yeniden Refah'la biraraya gelme konusunda ise Başkan Sunal: "Daha önce bir çok kez girişimlerde bulunuldu, sonuç alınamadı. Bu aşamadan sonra nasıl olur bilmiyoruz. Bu siyaset gelişmeler, değişmeler yaşanabilir. Biz herkesle siyaset yaparız, mevzu çözüm üretmekse biz herşeyi yaparız." ifadelerini kullandı.- DORUK Fatma
Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunal, Doruk Gazetesi Kurucumuz Ahmet Arabacı'nın milli görüş ve ittifak, koalisyon hükümetleri ile ilgili sorusunu yanıtladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunal, Doruk Gazetesi Kurucumuz Ahmet Arabacı'nın milli görüş ve ittifak, koalisyon hükümetleri ile ilgili sorusunu yanıtladı.

Gazetemiz Kurucusu Ahmet Arabacı'nın "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır ama artık günümüzde siyasi partiler enflasyonu yaşamaya başladık. Geçmişte bundan çok sıkıntı çekildi, geçmişte koalisyon hükümetlerinden sıkıntı çekildiği, yaşandığı iddia edildi hep. Şimdi ittifakların koalisyon hükümetlerinden ne farkı var? Koalisyon hükümetlerinde farklı dünya görüşü olan iki parti bir araya gelip daha ideal hizmetler götürebiliyordu.

"Karşımızdakini Düşman Olarak Değil, Rakip Olarak Görmeliyiz"

Milli Görüşü temsil ettiğini iddia eden partiler olan Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi farklı iki ittifakta yer alırsa milli görüşü kim nerede temsil etmiş olacak, Milli Görüş felsefesi etrafında bir araya gelme, daha güçlü olma şansı var mı?" sorusuna İl Başkanı Ahmet Sunar; "Mevcut iktidar tarafından bu devlet koalisyon hükümetlerinden çok çekti söylemi sürekli pompalanıyor. Sıkıntılı dönemler de yaşadık, az önce söylediğim tüm çalışmaları koalisyon dönemlerinden yaptık. Belediye dönemleri, Refah Yol hükümeti gibi dönemlerde biz bu çalışmaların hepsini yürütebildik, yeter ki karşımızdakini bir düşman olarak değil bir rakip olarak, gerektiğinde beraber iş yapabileceğimiz insanlar olarak görelim. 74 yılında CHP ile koalisyon yaptık, Kıbrıs Zaferi ortaya çıktı. Erbakan Hocamızın bir lafı var; "Ülkemizin insanının üzeri közlenmiş bir kor gibidir. Külünü üfledimizde altında kor çıkar"

Bu yüzden bu ülkenin insanlarının bir araya geldiklerinde bir çözüm üretebileceğini düşünüyoruz. Kürdüyle, Türküyle, lazıyla, çerkeziyle, abazasıyla bin yıldan beri bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bizim hamurumuz bu topraklarda beraber yoğruldu. Farklı bir sonuç beklemek söz konusu olmaz. İttifaklarda sadece seçimle alakalı durumlar söz konusu olabiliyor, bir de organik olarak şuanda MHP organik olarak AK Parti'yi destekliyor. Yani olumlu, olumsuz her şeyini destekleyerek o ittifakın içinde yer alıyor. Koalisyonlarda herkes kendi bağımsızlığını muhafaza edip, ortak faaliyetlerde bir araya geliyor" dedi.

Milli görüşle ilgili olan Yeniden Refah'la biraraya gelme konusunda ise Başkan Sunal: "Daha önce bir çok kez girişimlerde bulunuldu, sonuç alınamadı. Bu aşamadan sonra nasıl olur bilmiyoruz. Bu siyaset gelişmeler, değişmeler yaşanabilir. Biz herkesle siyaset yaparız, mevzu çözüm üretmekse biz herşeyi yaparız." ifadelerini kullandı.- DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.