Altı Nokta Körler Derneği 36. Yılını Kutladı

Spor 19.09.2021 - 11:49, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 2920+ kez okundu.
 

Altı Nokta Körler Derneği 36. Yılını Kutladı

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK: "Engelli bireyler için tüm çalışmaları yerine getiriyoruz"
Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin kuruluşunun 36ʹıncı yıldönümü düzenlenen programla kutlandı. Programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, derneği kurulmasında emeği geçenlere plaket verdi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kutlama programı Dernek Başkanı İsmail Barış, derneklerinin Kütahyaʹda engellilere yönelik açılan ilk dernek olduğunu söyledi. Derneklerinin 17 Eylül 1985 yılında kurulduğunu ve 36 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Barış; “Amacımız, görme engellilerin topluma entegre edilmesi, onların eğitim, sosyal, kültürel ve istihdam alanında gelişimlerini sağlamaktır. 36 yıldır mücadelemiz bu noktada devam etmektedir. İnşallah bundan sonra da devam edecektir” dedi. Son yıllarda engellilere birçok hakların verildiğini anımsatan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Engelli bireylerimizin şehir yaşamında daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için, belediye olarak tüm çalışmaları yerine getiriyoruz. Akıllı Kent Kütahya Projemiz içerisinde görme engelli hemşerilerimizde unutulmadı. Görme engelliler için cep telefonu uygulamasında belli durakların isimleri, yeni nesil akıllı duraklarda ise yaklaşmakta olan otobüsün hattı sesli olarak bildirilecektir. Bu uygulama ile görme engelli vatandaşlarımız şehir içi ulaşımda bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıları yaşamayacaklar. Derneğimizin bu noktada bizlere ve engelli kardeşlerimize katkısı çok önemli. Dernek başkanımıza ve yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Derneğin kuruluş yıldönümünün kutlu olmasını dileyen Başkan Işık, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi. - DORUK
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK: "Engelli bireyler için tüm çalışmaları yerine getiriyoruz"

Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin kuruluşunun 36ʹıncı yıldönümü düzenlenen programla kutlandı. Programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, derneği kurulmasında emeği geçenlere plaket verdi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kutlama programı Dernek Başkanı İsmail Barış, derneklerinin Kütahyaʹda engellilere yönelik açılan ilk dernek olduğunu söyledi.

Derneklerinin 17 Eylül 1985 yılında kurulduğunu ve 36 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Barış; “Amacımız, görme engellilerin topluma entegre edilmesi, onların eğitim, sosyal, kültürel ve istihdam alanında gelişimlerini sağlamaktır. 36 yıldır mücadelemiz bu noktada devam etmektedir. İnşallah bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Son yıllarda engellilere birçok hakların verildiğini anımsatan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Engelli bireylerimizin şehir yaşamında daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için, belediye olarak tüm çalışmaları yerine getiriyoruz. Akıllı Kent Kütahya Projemiz içerisinde görme engelli hemşerilerimizde unutulmadı. Görme engelliler için cep telefonu uygulamasında belli durakların isimleri, yeni nesil akıllı duraklarda ise yaklaşmakta olan otobüsün hattı sesli olarak bildirilecektir. Bu uygulama ile görme engelli vatandaşlarımız şehir içi ulaşımda bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıları yaşamayacaklar. Derneğimizin bu noktada bizlere ve engelli kardeşlerimize katkısı çok önemli. Dernek başkanımıza ve yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Derneğin kuruluş yıldönümünün kutlu olmasını dileyen Başkan Işık, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi. - DORUK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.