Bakan Özhaseki: Birkaç gün sonra deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz

Güncel (İGF) - İGF | 26.12.2023 - 22:27, Güncelleme: 27.12.2023 - 10:10 13779+ kez okundu.
 

Bakan Özhaseki: Birkaç gün sonra deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Birkaç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz. 50 bine yakın konutumuz hazırlandı. Her ay 10 bin, 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin konutu teslim edeceğiz." dedi.
Bakan Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kültür Sanat Çalıştayı’na katılarak bir konuşma yaptı. 1900’lü yılların başından bugüne kadar yapılan ölçümlerde, gerek denizlerde gerekse ana karada, 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu aktaran Özhaseki, her yıl iki veya üç tane yıkıcı deprem meydana geldiğini hatırlattı. Şu anda Türkiye'de 485 tane hareketli fay hattının olduğunu ifade eden Özhaseki, "Peki ne yapmalıyız? Konutlarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi sağlam yapmalıyız. Yapılmış olan mevcut stoklara bakıp, eğer orada bir sıkıntı varsa, risk teşkil ediyorsa kentsel dönüşüm yapmalıyız." dedi. "50 bine yakın konutumuz hazırlandı" Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde 680 bin konut, 170 bin işyerinin yıkıldığını belirten Özhaseki, büyük bir gayretle yaraları sarmaya çalıştıklarını kaydetti. İnşaatı tamamlanan konutları teslim etmeye başlayacaklarını duyuran Özhaseki, "Birkaç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz. 50 bine yakın konutumuz hazırlandı. Her ay 10 bin, 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin konutu teslim edeceğiz. İnşaata başladığı tarihten itibaren ‘bir sene içerisinde teslim edileceğinin’ sözünü verdik. O bölgelerde 300 binden fazla evimizin ihalesini yaptık. İnşallah kısa sürede bunlar da bitecek." şeklinde konuştu. - İLKHA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Birkaç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz. 50 bine yakın konutumuz hazırlandı. Her ay 10 bin, 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin konutu teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kültür Sanat Çalıştayı’na katılarak bir konuşma yaptı.

1900’lü yılların başından bugüne kadar yapılan ölçümlerde, gerek denizlerde gerekse ana karada, 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu aktaran Özhaseki, her yıl iki veya üç tane yıkıcı deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Şu anda Türkiye'de 485 tane hareketli fay hattının olduğunu ifade eden Özhaseki, "Peki ne yapmalıyız? Konutlarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi sağlam yapmalıyız. Yapılmış olan mevcut stoklara bakıp, eğer orada bir sıkıntı varsa, risk teşkil ediyorsa kentsel dönüşüm yapmalıyız." dedi.

"50 bine yakın konutumuz hazırlandı"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde 680 bin konut, 170 bin işyerinin yıkıldığını belirten Özhaseki, büyük bir gayretle yaraları sarmaya çalıştıklarını kaydetti.

İnşaatı tamamlanan konutları teslim etmeye başlayacaklarını duyuran Özhaseki, "Birkaç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz. 50 bine yakın konutumuz hazırlandı. Her ay 10 bin, 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin konutu teslim edeceğiz. İnşaata başladığı tarihten itibaren ‘bir sene içerisinde teslim edileceğinin’ sözünü verdik. O bölgelerde 300 binden fazla evimizin ihalesini yaptık. İnşallah kısa sürede bunlar da bitecek." şeklinde konuştu. - İLKHA

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.