Doğaya Duyarlı MAS Porselen’i Vali IŞIN Ziyaret Etti

Ekonomi 10.11.2023 - 13:53, Güncelleme: 13.11.2023 - 06:33 5219+ kez okundu.
 

Doğaya Duyarlı MAS Porselen’i Vali IŞIN Ziyaret Etti

Kütahya Valisi Musa IŞIN, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti kapsamında 2023 yılında üretime başlayan genç girişimci kardeşlerin fabrikası MAS Porseleni ziyaret etti.
Kütahya Valisi Musa IŞIN, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti kapsamında 2023 yılında üretime başlayan genç girişimci kardeşlerin fabrikası MAS Porseleni Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga ESKİOĞLU, Başkan Vekili Emin YÜCE, Bölge Müdürü Tunahan ERGİN ve Kütahya OSB Müdürlüğü personelleri ile birlikte ziyaret etti. MAS Porselen ve Tarım Sanayi A.Ş. genç müteşebbisler Ahmet KORKMAZ ve Salih KORKMAZ’ın çalışmaları ile sıfır karbon salınımlı üretim, yeşil tesis olma amacıyla kurulmuştur.  Fabrika 1. Organize Sanayi Bölgesinde, 8bin 5yüz m2’lik alan üzerine 4bin m2 kapalı alan olarak kurulmuş. Porselen, seramik ve cam ürünlerine dekorlama, tasarım ve üretimi yapmaktadır. 2023 yılı başında üretime başlayan tesiste halen 20 kişi çalışmakta; fabrika çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali ile ihtiyacı olan elektriğini kendisi üretirken aynı zamanda elektrik enerjisi satışını da yapmaktadır. Daha çok yurt içi pazardaki kurumsal firmalara hitap eden şirket çok yeni olmasına rağmen ihracat siparişleri almaya başlamıştır. Vali Musa IŞIN, OSB yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MAS Porselen fabrikasını ziyaret ederek; genç girişimciler ile mevcut üretim, geleceğe yönelik planları hakkında bilgi aldı. Vali IŞIN, ürünlerin incelemesini yaptı; yaptıkları ve yapacakları konusunda görüş ve tavsiyelerde bulundu ve teşekkür, tebrik etti. Gerek tesis, gerek OSB çalışmaları ve gerekse Kütahya’mızın geleceği hakkında tüm katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunuldu. – DORUK Fatma
Kütahya Valisi Musa IŞIN, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti kapsamında 2023 yılında üretime başlayan genç girişimci kardeşlerin fabrikası MAS Porseleni ziyaret etti.

Kütahya Valisi Musa IŞIN, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti kapsamında 2023 yılında üretime başlayan genç girişimci kardeşlerin fabrikası MAS Porseleni Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga ESKİOĞLU, Başkan Vekili Emin YÜCE, Bölge Müdürü Tunahan ERGİN ve Kütahya OSB Müdürlüğü personelleri ile birlikte ziyaret etti.

MAS Porselen ve Tarım Sanayi A.Ş. genç müteşebbisler Ahmet KORKMAZ ve Salih KORKMAZ’ın çalışmaları ile sıfır karbon salınımlı üretim, yeşil tesis olma amacıyla kurulmuştur. 

Fabrika 1. Organize Sanayi Bölgesinde, 8bin 5yüz m2’lik alan üzerine 4bin m2 kapalı alan olarak kurulmuş. Porselen, seramik ve cam ürünlerine dekorlama, tasarım ve üretimi yapmaktadır. 2023 yılı başında üretime başlayan tesiste halen 20 kişi çalışmakta; fabrika çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali ile ihtiyacı olan elektriğini kendisi üretirken aynı zamanda elektrik enerjisi satışını da yapmaktadır. Daha çok yurt içi pazardaki kurumsal firmalara hitap eden şirket çok yeni olmasına rağmen ihracat siparişleri almaya başlamıştır.

Vali Musa IŞIN, OSB yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MAS Porselen fabrikasını ziyaret ederek; genç girişimciler ile mevcut üretim, geleceğe yönelik planları hakkında bilgi aldı. Vali IŞIN, ürünlerin incelemesini yaptı; yaptıkları ve yapacakları konusunda görüş ve tavsiyelerde bulundu ve teşekkür, tebrik etti. Gerek tesis, gerek OSB çalışmaları ve gerekse Kütahya’mızın geleceği hakkında tüm katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunuldu. – DORUK Fatma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve dorukmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.